20:01 27.05.2018

Китай обвинуватив кораблі США у вторгненні в свої води поблизу спірних островів

2 хв читати
Китай обвинуватив кораблі США у вторгненні в свої води поблизу спірних островів

Китай заявив про те, що кораблі ВМС США зайшли в його територіальні води біля Парасельских островів у Південно-Китайському морі, на які претендують кілька країн регіону. Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву МЗС Китаю.

Пекін був змушений направити власні кораблі і літаки для того, що попередити американські судна про необхідність покинути акваторію. Дії кораблів ВМС США "суперечать китайському і міжнародному праву, є серйозним обмеженням суверенітету Китаю і порушенням стратегічної взаємної довіри між військовими двох країн", заявили в Пекіні.

У МЗС Китаю закликали США припинити подібні дії. "Китай продовжить вживати необхідних заходів для захисту суверенітету і безпеки країни", - наводить агентство повідомлення зовнішньополітичного відомства.

Раніше Reuters з посиланням на двох чиновників повідомило, що два американські кораблі, есмінець "Хіггінс" і ракетний крейсер "Ентітем", пройшли приблизно в 19 км від Парасельских островів. У США маневр бойових кораблів пояснили спробою протистояти обмеженням свободи судноплавства, які встановлює Пекін.

За інформацією газети China Daily, в травні Китай в рамках навчань ВПС посадив на аеродромі, розташованому на одному зі спірних островів, стратегічний бомбардувальник, здатний нести ядерне озброєння. У Пентагоні тоді повідомили, що мілітаризація спірних островів лише підсилює напруженість у регіоні.

У Південно-Китайському морі є кілька спірних архіпелагів - Парасельські острови, острови Спратлі і риф Скарборо, на які претендують Китай, В'єтнам, Тайвань, Малайзія та Філіппіни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА