08:18 29.05.2018

Moody's може знизити суверенний рейтинг Італії через політичні негаразди і бюджет

2 хв читати
Moody's може знизити суверенний рейтинг Італії через політичні негаразди і бюджет

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service поставило довгостроковий рейтинг емітента Італії "Baa2" на перегляд із можливістю зниження.

На перегляді також опинилися рейтинги пріоритетних незабезпечених боргових зобов'язань ( "Baa2"), програми середньострокових нот ( "(P) Baa2"), комерційних паперів ("Prime-2") та інші оцінки кредитоспроможності.

Основні причини перегляду пов'язані з політичною нестабільністю в Італії: уряд досі не сформовано, хоча переговори тривають з березня, і країні загрожують нові вибори. Moody's відзначає значний ризик ослаблення бюджетних показників із урахуванням планів партій "Ліги" і руху "П'ять зірок", що перемогли на виборах. Окрім того, посилюється ризик того, що структурні реформи загрузнуть, а попередні досягнення, зокрема й оновлення пенсійної системи з 2011 року, будуть ліквідовані.

Тим часом в.о. прем'єр-міністра Італії Джузеппе Конте відмовився від спроб сформувати уряд після того, як президент країни наклав вето на запропоновану ним кандидатуру міністра економіки. Ймовірно, Італії тепер потрібно буде провести ще одні вибори.

Керівник руху "П'ять зірок" Луїджі ді Майо закликав оголосити імпічмент президенту Італії Серджіо Маттарелла, яке відмовилося затвердити переданий на його розгляд список членів нового уряду.

Тим часом президент у неділю пояснив, що не схвалив запропонований склад уряду, оскільки на посаду міністра економіки претендував Паоло Савона. Цей 81-річний економіст відомий різкою критикою на адресу ЄС. Зокрема, він виступає проти заходів жорсткої бюджетної економії в європейських країнах, які пропонує Брюссель. С.Маттарелла пояснив, що побачив у цій кандидатурі небезпеку для економіки країни. Однак у коаліції категорично відмовилися запропонувати альтернативного кандидата на посаду глави міністерства економіки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА