12:54 29.05.2018

Україна і Франція підписали другий етап міжурядової угоди про закупівлю вертольотів, перші машини надійдуть до кінця року

2 хв читати
Україна і Франція підписали другий етап міжурядової угоди про закупівлю вертольотів, перші машини надійдуть до кінця року

 Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що підписав від імені Кабінету Міністрів України другий етап міжурядової Угоди про закупівлю вертольотів Airbus Helicopters.

"Від уряду України підписав з @DelphineGeny міністром-держсекретарем екноміки та фінансів Франції другий етап міжурядової Угоди про закупівлю вертольотів Airbus Helicopters: до кінця 2018 отримаємо 4, а загалом 55 сучасних вертольотів + центр тех.обсл. в Україні", - написав А.Аваков в своєму акаунті "Твіттер" у вівторок удень.

Як повідомлялося, 23 березня 2018 року міністр внутрішніх справ України А.Аваков і міністр Європи і закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан (Jean-Yves Le Drian) підписали угоду, що передбачає покупку 55 вертольотів Airbus Helicopters для потреб МВС України.

"З міністром МЗС Франції Ле Дріану підписали угоду про закупівлю 55 сучасних вертольотів Airbus Helicopters. Разом з нашими Mи-8, Airbus Helicopters - у рамках сучасного сервісу мобільного вертолітної служби виконуватимуть завдання Нацполіції, ДСНС, прикордонної служби та Нацгвардії", - написав А. Аваков у своєму мікроблозі "Твіттер".

Як повідомила прес-служба МВС, Україна розраховує отримати перші вертольоти - трьох моделей Н145, Н125 і Н225 - вже цього рок. Вертольоти французького виробництва допомагатимуть нести службу Держслужбі з надзвичайних ситуацій, Національної гвардії, Національної поліції та Державній прикордонній службі України.

Основними завданнями вертолітних підрозділів МВС будуть: порятунок і громадський порядок, кримінальні розслідування, антитерористичні і спеціальні місії, охорона державного кордону і безпеку на дорогах.

"Це найбільший проект між Україною і Францією. Це дуже великий структурний проект всередині України, за який ми взялися за підтримки президента Петра Порошенка і прем'єр-міністра Володимира Гройсмана", - сказав А.Аваков.

Дельфін Жені-Стефан з листопада 2017 року є державним секретарем міністерства економіки і фінансів Франції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА