18:05 29.05.2018

Захист фігуранта "справи про рюкзаки" Чеботаря надав суду результати низки експертиз, засідання відбудеться 1 червня

2 хв читати
Захист фігуранта "справи про рюкзаки" Чеботаря надав суду результати низки експертиз, засідання відбудеться 1 червня

Захист екс-заступника глави Міністерства внутрішніх справ України Сергія Чеботаря, фігуранта так званої справи про рюкзаки, надав суду результати експертиз, які, на думку адвокатів, спростовують докази Національного антикорупційного бюро України (НАБУ). Суд переніс засідання на 1 червня.

"Сторона захисту Чеботаря надала всі докази невинуватості та необґрунтованості справи, яку ініціювало НАБУ. Ми отримали всі експертизи та необхідні докази і сьогодні просимо суд долучити їх до справи", - заявив у суді адвокат колишнього заступника міністра Ігор Юдін, повідомила прес-служба Соціалістичної партії України.

До справи було долучено результати експертиз, які, на думку адвокатів, повністю спростовують докази, надані НАБУ. Серед документів - експертиза зробленого НАБУ звукозапису.

З огляду на це представники прокуратури і НАБУ попросили суд надати їм додатковий час для ознайомлення з новими матеріалами справи.

Суд задовольнив клопотання обвинувачення і призначив наступне засідання на 13:30 1 червня.

Сам С.Чеботар вважає свою невинуватість повністю доведеною. Він назвав справу проти нього "цілеспрямованою кампанією з дискредитації політики МВС, що поклала край корупційним схемам, які практикувалися раніше".

У невинуватості С.Чеботаря переконаний і глава Соцпартії України Ілля Кива. "Сьогодні над ним намагаються влаштувати судилище. Судилище над тим, хто в найскладніший для країни період допоміг нам зупинити ворога і захистити країну. Тому я готовий свідчити на користь Чеботаря", - сказав І.Кива.

Як повідомлялося, НАБУ розслідує кримінальне провадження про розтрату понад 14 млн грн під час закупівлі рюкзаків для потреб МВС України наприкінці 2014-го - на початку 2015 років. Детективи з'ясовують обставини, пов'язані з підробленням складських документів щодо поставлених рюкзаків.

Двом особам, затриманим 31 жовтня 2017 року у рамках розслідування справи, повідомили про підозру в скоєнні злочину, кваліфікованого за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Йдеться про екс-заступника глави МВС Сергія Чеботаря та сина глави МВС Арсена Авакова Олександра.

Пізніше детективи НАБУ повідомили про підозру в скоєнні злочину третьому затриманому - керівнику IT-компанії Turboseo Володимиру Литвину, який також керує фірмою, яка за результатами тендера мала пошити партію рюкзаків для МВС.

Солом’янський райсуд Києва 1 листопада 2017 року обрав О.Авакову та ще двом фігурантам "справи рюкзаків" запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

На початку квітня 2018 року НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) завершили досудове розслідування у так званій справі про рюкзаки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА