19:26 29.05.2018

Слідство встановило, що обстріл, який забрав життя школярки в м.Залізне, здійснили бойовики

2 хв читати
Слідство встановило, що обстріл, який забрав життя школярки в м.Залізне, здійснили бойовики

Слідство встановило, що обстріл, в результаті якого у вівторок у м.Залізне Торецької міськради Донецької області загинула 15-річна школярка Дар'я Казимирова, вівся з боку непідконтрольних українському уряду територій, повідомляється на сайті Генеральної прокуратури України з посиланням на матеріали прес-служби прокуратури Донецької області.

"Слідством отримані переконливі докази, які вказують на вчинення терористичного акту з боку членів терористичної організації "ДНР"... Згідно з протоколом огляду місця події, воронка від вибуху має еліпсоїдну форму і витягнута в напрямку польоту снаряда ... Еліпс воронки спрямований у західно-північно-західному напрямку, це свідчить про те, що постріл був здійснений з території, прилеглої до шахти "Гагаріна", підконтрольній терористичній організації "ДНР", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, місце події являє собою приватне домоволодіння на околиці м.Залізне в сторону лінії розмежування з тимчасово окупованою територією на відстані близько 1 км від найближчих позицій ЗСУ і початку "сірої зони" і на відстані близько 3,29 км від передових позицій ЗСУ в районі териконів. Найближчі позиції бойовиків "ДНР" розташовані на териконах на відстані 3,6 км від місця події і териконі шахти "Гагаріна" на відстані 3,4 км від місця події.

"Воронка діаметром 170 см і глибиною 50 см могла утворитися в результаті розриву снаряда 120 калібру, який міг бути випущений з відповідного міномета різних модифікацій, дальність стрільби яких становить 7-9 км. Мінімальна дальність стрільби складає 460 м. Допитані під час досудового розслідування сусіди і рідні загиблої показали, що звуку пострілу не чули, що свідчить про те, що його було здійснено зі значної відстані", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 28 травня в результаті артилерійського обстрілу бойовиками м.Залізне загинула 15-річна дівчинка, учениця 9-го класу, яка перебувала у дворі домоволодіння своєї бабусі в той час, коли туди прилетів крупнокаліберний снаряд. Співробітники Національної поліції України кваліфікували загибель дівчинки за ч.3 ст.258 Кримінального кодексу України (теракт).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА