12:13 30.05.2018

Гройсман запропонував видавати при народженні дитини бебі-бокси й частково компенсувати оплату послуг няні

1 хв читати
Гройсман запропонував видавати при народженні дитини бебі-бокси й частково компенсувати оплату послуг няні

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман анонсував рішення уряду щодо забезпечення новонароджених спеціальним бебі-боксом з речами для перших тижнів життя немовляти, а також запровадження поняття "муніципальної няні" з 2019 року.

"Кожна дитина отримає від держави бебі-бокс, зібраний з любов'ю, щоб на перших етапах життя мама мала все для догляду за дитиною. Це традиція, яку ми вводимо для підтримки народжуваності. Сотні тисяч сімей отримають таку додаткову цільову підтримку", - сказав прем'єр, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів у середу.

Крім того, як повідомив В.Гройсман, за рішенням уряду й за підтримки місцевих органів влади в Україні з січня 2019 року запроваджується поняття найму "муніципальної няні", оплата послуг якої частково компенсуватиметься з бюджету.

"Приймаємо рішення спільно з органами місцевого самоврядування, вводимо поняття "муніципальна няня" - з 1 січня. Коли наймаєте няню, держава компенсуватиме щомісяця витрати в зарплаті, щоб дитина була доглянута", - прокоментував В.Гройсман.

Прем'єр зазначив, що захист і підтримка дитинства має стати пріоритетом.

"Єдиний критерій досягнення стандартів добробуту - збільшення народжуваності", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА