16:47 30.05.2018

Суд відмовив Саакашвілі у задоволенні позову до МВС про визнання недійсним наказу, згідно з яким було скасовано рішення про набуття ним громадянства України

2 хв читати
Суд відмовив Саакашвілі у задоволенні позову до МВС про визнання недійсним наказу, згідно з яким було скасовано рішення про набуття ним громадянства України

Окружний адміністративний суд Києва розглянув по суті і відмовив у задоволенні позовних вимог лідера партії Рух нових сил Міхеїла Саакашвілі до Міністерства внутрішніх справ України про визнання незаконним та нечинним наказу МВС, згідно з яким було скасовано рішення про оформлення набуття громадянства України.

"Позивач просив суд визнати незаконним і недійсним наказ МВС "Про затвердження зразків документів, що подаються для встановлення належності до громадянства України, прийняття до громадянства України, оформлення набуття громадянства України, припинення громадянства України, скасування рішень про оформлення набуття громадянства України та журналів обліку", форма 19 (Заява про прийняття до громадянства України) щодо визначення в цій Формі заяви вказівки "Під судом і слідством на території іноземних держав не перебуваю", - повідомляє в середу прес-служба суду.

Після виходу з нарадчої кімнати суд оголосив рішення - "відмовити Саакашвілі в задоволенні позовних вимог, з огляду на формальну відповідність зазначеного акта вимогам законодавства".

Як повідомлялося, в липні 2017 року президент України Петро Порошенко своїм указом позбавив М.Саакашвілі українського громадянства, коли той перебував у США.

10 вересня 2017 року М.Саакашвілі перетнув польсько-український кордон в оточенні своїх прихильників, що супроводжувалося протистоянням з прикордонниками і правоохоронцями. 22 вересня 2017 року Мостиський районний суд Львівської області визнав М.Саакашвілі винним в незаконному перетині кордону України.

3 січня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва відмовив М.Саакашвілі в позові до управління ДМС у Київській області через відмову в наданні йому статусу особи, яка потребує додаткового захисту.

5 лютого Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив це рішення, але 6 лютого захист М.Саакашвілі подав касацію на рішення КААС до Касаційного адміністративного суду. Адвокат Р.Чорнолуцький наголошував, що до завершення всіх судових процесів щодо статусу М.Саакашвілі при владі немає жодних підстав для екстрадиції або видворення його з України.

12 лютого М.Саакашвілі було затримано в ресторані "Сулугуні" у центрі Києва недалеко від офісу своєї партії "Рух нових сил", після чого доправлено до аеропорту "Борисполя" і відправлено на літаку до Польщі.

У МВС України пояснили, що відповідно до вже ухвалених судових рішень М.Саакашвілі перебував на території України незаконно, а тому із "дотриманням усіх юридичних формальностей його повернули до країни, звідки він прибув, порушуючи вітчизняне законодавство".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА