20:56 30.05.2018

У Чорноморську попрощалися із загиблим чоловіком, який напав на Стерненка

2 хв читати
У Чорноморську попрощалися із загиблим чоловіком, який напав на Стерненка

У Чорноморську (колиш. Іллічівськ) Одеської області в середу попрощалися із загиблим під час зіткнення ввечері 24 травня з вуличним активістом Сергієм Стерненком Іваном Кузнєцовим.

Місцеве видання "Навіщо" опублікувало фотографію, на якій зображений щільний натовп у кількості не менше півсотні людей.

Крім того, видання наводить слова знайомих убитого, які стверджують, що не вірять у версію самооборони, яку озвучив С.Стерненко, так як у загиблого на тілі 5 ножових поранень.

На момент загибелі І. Кузнєцову було 29 років. У нього залишилися троє дітей від двох шлюбів.

Як повідомлялося, напад на С.Стерненка і вбивство ним одного з нападників сталося пізно ввечері 24 травня 2018 року.

Під час зіткнення С.Стерненко отримав ножове поранення руки, а один із нападників - серйозне поранення в область живота. Під час прямої трансляції активіст заявив, що поранення він наніс своїм ножем. Прибулі на місце події медики констатували смерть чоловіка. Пізніше він відмовився від своїх слів, заявивши, що цей ніж належав нападникам.

Поліція кваліфікувала інцидент за ч.1 ст.122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження), ч.1 ст.15, ч.1 ст.115 (замах на вбивство) і ч.1 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України .

Слідство розглядає всі версії події: від побутового конфлікту до нападу на С.Стерненка в зв'язку з його громадською діяльністю.

Раніше, 1 травня, невідомі вже влаштовували замах на С.Стерненка. Невідомий чоловік вистрілив у нього з пістолета травматичної дії. Куля потрапила активісту в область шиї ззаду. Незважаючи на поранення, активіст зміг затримати того, хто стріляв.

Поліція за даним фактом почала кримінальне провадження за ч.1 ст.15, ч.1 ст.115 (замах на вбивство) Кримінального кодексу України. Всього внаслідок оперативно-слідчих дій було затримано двоє людей. Пізніше Р.Форостяк заявив, що поліція встановила і виконавців, і посередників, і замовника даного нападу, і справа вважається розкритою.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА