08:38 31.05.2018

Суд відпустив під особисте зобов'язання екс-голову Харківської податкової Денисюка, підозрюваного у справі про "податкові майданчики"

2 хв читати
Суд відпустив під особисте зобов'язання екс-голову Харківської податкової Денисюка, підозрюваного у справі про "податкові майданчики"

Справу про "податкові майданчики" екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка буде передано до суду, щойно підозрювані закінчать ознайомлення з її матеріалами, повідомив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

"Уперше в історії України одночасно притягують до відповідальності 52 високопоставлені посадові особи податкової... Наразі надано матеріали для ознайомлення захисникам. Сумарно у цих 52 підозрюваних 92 адвокати. Нині ознайомлюються 67. Там понад тисячу томів матеріалів, з якими мають ознайомитися підозрювані. Як тільки вони ознайомляться з матеріалами кримінального провадження, одразу його буде направлено до суду", - сказав А.Матіос у четвер увечері в програмі "Тема дня" на телеканалі ОТБ.

Він зазначив, що з 52 підозрюваних на території України перебувають 27 (решта перебуває в розшуку).

А.Матіос також повідомив, що суд змінив запобіжний захід одному з підозрюваних у справі – екс-голові ДПА в Харківській області Станіславу Денисюку.

"Оскільки чинним українським законодавством передбачено, що людина під час розслідування не може перебувати під арештом більше ніж рік. За два дні до закінчення річного терміну (23 травня, по-моєму) слідчий і прокурори звернулися до суду про зміну запобіжного заходу С.Денисюку на особисте зобов'язання, і його випустили з-під варти. Він також зі своїми захисниками знайомиться з матеріалами справи", - сказав А.Матіос.

Як повідомлялося, 24 травня 2017 року правоохоронці проводили в 15 областях України операцію стосовно колишніх керівників обласних управлінь Міністерства доходів і зборів, причетних до організації функціонування т. зв. податкових майданчиків, пов'язаних з екс-міністром доходів і зборів О.Клименком. Було затримано 23 представників податкових адміністрацій в областях.

25 травня 2017 року Печерський районний суд м. Києва ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу затриманому фігуранту справи про податкові майданчики - екс-голові ДПА в Харківській області С.Денисюку у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави 100 млн 320 грн.

С.Денисюку інкримінують, що він у період із липня по грудень 2011 року, будучи головою ДПА в Харківській області, у складі створеної та організованої Віктором Януковичем злочинної організації брав участь у реалізації незаконної схеми з мінімізації податкових зобов'язань шляхом безпідставного декларування "програмними" підприємствами - т. зв. податковими ямами податкових зобов'язань щодо ПДВ, які призвели до незаконного використання податкового кредиту. Внаслідок ненадходження податків збитки держави, за даними слідства, сягнули понад 308 млн грн.

20 травня 2018 року А.Матіос на своїй сторінці в соцмережі Facebook оприлюднив документ про закінчення слідства з розслідування у провадженні "податкових майданчиків".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА