08:51 31.05.2018

Суд висунув Гарві Вайнштайну обвинувачення в згвалтуванні

1 хв читати
Суд висунув Гарві Вайнштайну обвинувачення в згвалтуванні

Велике журі висунуло обвинувачення в згвалтуванні голлівудському кінопродюсеру Гарві Вайнштайну. Про це заявив окружний прокурор району Манхеттен Сайрус Венс, повідомляє Reuters.

"Цей обвинувальний висновок підводить підсудного на крок ближче до відповідальності за злочини, в яких його обвинувачують", - сказав прокурор. Він додав, що Вайнштейну пред'явили обвинувачення "в згвалтуванні першого і третього ступеня, а також в сексуальному злочині першого ступеня". Адвокат Вайнштайна Бен Брафман заявив, що його підзахисний заперечує свою провину.

Кінопродюсер 25 травня з'явився у департаменті поліції Нью-Йорка і здався владі. Пізніше йому висунули обвинувачення в двох згвалтуваннях. Однак наступного дня Вайнштайна відпустили під заставу в $ 1 млн. Суд зобов'язав кінопродюсера носити електронний браслет стеження, також йому заборонили залишати межі штатів Нью-Йорк і Коннектикут. Наступне слухання у справі Вайнштайна має відбутися 30 липня.

Скандал навколо Гарві Вайнштайна розгорівся після публікації газети The New York Times в жовтні 2017 року. Кілька десятків актрис обвинуватили кінопродюсера в зґвалтуваннях. Сам Вайнштайн заперечував усі обвинувачення. Згодом кінопродюсер був звільнений з власної компанії, його позбавили членства в кіноакадемії США і Великої Британії, а також різних нагород.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА