18:20 31.05.2018

Бабченко зараз почувається у безпеці

2 хв читати
Бабченко зараз почувається у безпеці

 Російський журналіст Аркадій Бабченко заявляє, що щасливий зіграти свою роль в операції із запобігання низці замовних вбивств в Україні, яку провели українські спецслужби.

"Наскільки мені сказали, обраний (організаторами вбивств - ІФ) не саме я: я обраний просто першим. Наскільки я пам'ятаю, там було сказано, що ось цей журналіст - дрібна сошка, і він потрібен просто для галасу. Я в цьому випадку щасливий бути дрібною сошкою ", - сказав А.Бабченко на прес-конференції в Києві в четвер.

За його словами, з цього можна зробити висновок, що в списку були більш важливі фігури.

"Я так розумію, що їм (замовникам вбивств - ІФ) зараз не до мене. Схема порушена. Ці схеми потрібно буде вибудовувати, шукати якогось нового посередника, який шукатиме якогось нового виконавця, йому потрібно буде підшукувати якусь нову зброю, завозити якісь нові "бабки", і це все нові схеми. відповідно, на це потрібно якийсь час, відповідно, я так розумію, що місяця 2-3 (спокою - ІФ), мабуть, є", - сказав журналіст.

А.Бабченко додав, що наразі почувається у безпеці.

Як повідомлялося, увечері 29 травня спочатку ЗМІ, потім і влади України повідомили, що російського журналіста А.Бабченка, який з 2017 року працював на телеканалі ATR в Києві, нібито застрелили на сходовій клітині його будинку в столиці України. На наступний день глава СБУ Василь Грицак заявив, що інформація про "вбивство" А.Бабченко була частиною спецоперації українських правоохоронців, спрямованої на запобігання замаху на журналіста, а сам А.Бабченко вийшов до присутніх на брифінгу представників ЗМІ.

Під час брифінгу В.Грицак повідомив про затримання в Києві в середу організатора "вбивства" А.Бабченка, слідчі СБУ підготували йому підозру за ч.1 ст.14, ч.5 ст.27, ч.3 ст.258 ( пособництво в підготовці теракту) Кримінального кодексу. За його словами, організатор запропонував своєму знайомому учаснику АТО $30 тис і передав йому $15 тис. за безпосереднє виконання злочину, на що той погодився. Заглом ж організатор цього злочину переважно говорив про усунення 30 осіб в Україні, а "вбивство" А.Бабченка було пробним.

Також, за словами керівника СБУ, організатору вбивства журналіста російські спецслужби визначили завдання нелегально закуповувати за їхні кошти зброю і боєприпаси з метою "закладки таких баз зі зброєю і боєприпасами на території центральної частини України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дрони СБУ уразили дві нафтобази в Смоленській області - джерело

ВАКС стягнув у дохід держави квартири, автівки та літаки окупаційного голови Запорізької області

Окупанти завдали удару по місцю зберігання несправної автотехніки в Одесі, жертв немає - Сили оборони півдня

Російські суди в березні винесли рекордну кількість вироків за дезертирство - британська розвідка

ДТЕК має намір до кінця дня підключити знеструмлених споживачів після ранкової атаки в Одесі

Мінсоцполітики України презентувало демографічну стратегію до 2040 року

В Одесі затримано рецидивіста, який передавав окупантам дані про розташування ППО

Росіяни вранці вдарили ракетою по Одесі: постраждала жінка, пошкоджено 30 будинків

Удари українських дронів і повені призвели до зниження нафтоперероблення в РФ до 11-місячного мінімуму - ISW

На Донеччині за минулий день через обстріли поранені семеро жителів - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА