20:56 31.05.2018

Пол Маккартні пропустив вручення премії Вольфа за досягнення в музиці

2 хв читати
Пол Маккартні пропустив вручення премії Вольфа за досягнення в музиці

Колишній учасник ансамблю The Beatles Пол Маккартні не зміг прибути до Ізраїлю на вручення наукової премії Вольфа за досягнення в галузі музики, передав кореспондент "Інтерфаксу" з церемонії нагородження в четвер.

Вшанування лауреатів премії відбулося в Кнесеті (Єрусалим). Переможців привітав президент Ізраїлю Реувен Рівлін. У вітальному слові він з жалем відзначив, що премія Вольфа жодного разу не вручалася жінці, незважаючи на те, що має багату історію.

"Цими днями ми також відзначаємо 70-річчя держави Ізраїль. (...) І я можу сказати, що наука і культура - це наша сила, ці люди приносять величезну користь, тим, що служать суспільству", - підкреслив Рівлін.

У числі лауреатів за досягнення в галузі музики значилися Маккартні і угорський диригент Адам Фішер, однак колишній учасник The Beatles не зміг особисто приїхати в Ізраїль. Як пояснила "Інтерфаксу" генеральний директор фонду Вольфа Рут Інон Берман, це автоматично виключає його з числа лауреатів 2018 року.

"Згідно з правилами, премію можна отримати тільки особисто, тому в цьому році Маккартні не стане лауреатом. Однак ми резервуємо цю можливість протягом трьох років: якщо в найближчі три роки він зможе відвідати церемонію, то отримає приз", - уточнила вона.

За досягнення в галузі математики були відзначені вихідці з СРСР Олександр Бейлінсон і Володимир Дрінфельд (Університет Чикаго) - з формулюванням "за проривні роботи в алгебраїчній геометрії, теорії зображень та математичної фізики". Серед фізиків переможцями стали Чарльз Беннетт (Дослідницький центр IBM) і Жиль Брассар (Університет Монреаля) - автори першого алгоритму передачі ключа шифрування, заснованого на квантовій невизначеності.

Хіміки Омар Ягхі (Університет Каліфорнії) і Макото Фудзита (Університет Токіо) удостоєні премії за дослідження галузі високопористих структур. Лауреатом премії в галузі сільськогосподарських наук став Джин Робінсон (Університет Іллінойсу).

Премія Вольфа вручається з 1978 року ізраїльським фондом імені Рікардо Вольфа і вважається другою за престижністю природничою премією після Нобелівської. Розмір премії становить 100 тис. доларів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА