08:57 01.06.2018

Підозрюваний в організації теракту щодо Бабченка не вказує на конкретних замовників у РФ

2 хв читати
Підозрюваний в організації теракту щодо Бабченка не вказує на конкретних замовників у РФ

Борис Герман, підозрюваний в організації терористичного акту, результатом якого мало стати вбивство журналіста Аркадія Бабченка, не вказує конкретних імен замовників терактів в Україні, жертвою яких міг стати і журналіст, проте ця інформація може бути отримана після вивчення вилучених доказів.

"Зараз ми знаємо з його (Германа) слів, що це (замовник) - спецслужби РФ, що він діє за їх волі, але конкретного імені замовника у нас не було", сказав Ю.Луценко в четвер увечері в програмі "Право на владу "на телеканалі 1+1.

За словами генпрокурора, саме тому було прийнято рішення про інсценування - щоб щонайменше спробувати точніше дізнатися, "хто в Кремлі полює на десятків неугодних російському режиму громадян".

Відповідаючи на питання про те, чи готовий генпрокурор назвати конкретну спецслужбу РФ, яка була замовником цих злочинів, Ю.Луценко сказав: "Ні, у нас зараз тільки є слова самого пана Германа про те, що він представляє тут замовлення спецслужб РФ, яких конкретно - він не сказав".

"Тим не менш, у нас є низка можливостей встановити це (замовників) іншими слідчими діями. Ми зараз працюємо над вивченням всього, вилученого під час обшуків, зокрема мобільних телефонів, комп'ютерів, інших речей, а також аналізуємо близьке коло підозрюваного в організації цього вбивства ", - розповів Ю.Луценко.

При цьому він допустив, що для отримання конкретної відповіді на це питання слідству необхідний мінімум тиждень.

Генпрокурор звернув увагу на те, що інформація про те, що замовником є спецслужби РФ, ґрунтується не тільки на свідченнях організатора. "Є й інші його (Германа) дії, які зафіксовані... Контакту між ним і замовником в Кремлі не було... Але певні докази є, і ми розуміємо, що суспільство очікує оприлюднення. Це буде зроблено тоді, коли слідство отримає результат", - додав Ю.Луценко.

Крім того, Ю.Луценко розповів, що інсценування вбивства А.Бабченка - це далеко не єдиний випадок для українських правоохоронців.

"Чи була ця спецоперація з імітації вбивства унікальною? Доповідаю: ні, за два з половиною роки таких операцій було 31". При цьому він навів низку прикладів, як-то: імітація вбивства бізнесмена під Запоріжжям, інсценування в Харкові смерті місцевого чиновника для встановлення замовника, вибух авто в Кіровоградській області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА