07:22 01.06.2018

В Уганді прийняли закон про податок на користування соцмережами

2 хв читати
В Уганді прийняли закон про податок на користування соцмережами

В Уганді прийняли закон про податок на користування соціальними мережами. Про це повідомив спікер Уганди парламенту, передає Reuters.

За його словами, відповідний закон був прийнятий в середу, 30 травня, і вступить в силу в наступному фінансовому році, а саме, в липні. Тепер за використання таких соціальних мереж, як Facebook, Twitter, і месенджер WhatsApp користувач повинен буде платити 200 шилінгів ($ 0,05) на день. У Міністерстві фінансів розповіли, що плату стягуватимуть через мобільних операторів. Користування соцмережами реєструватиметься через сім-карти.

Бі-Бі-Сі передає, що рішення ввести податок на користування соцмережами прийняв президент Уганди Йовері Мусевені, тому що, на його думку, через них поширюються чутки. Міністр фінансів Девід Бахаті повідомив, що в країні підвищуються податки, щоб оплатити зростаючий держборг.

Закон про податок на користування соцмережами викликав критику з боку правозахисників. Один з представників місцевої правозахисної організації і адвокат Ніколас Опьйо назвав податок - "новим інструментом, щоб задушити свободу самовираження, яка на піддавалася контролю з боку держави".

За даними Комісії з комунікацій Уганди, 40% з 40 млн населення країни користується інтернетом. Великою популярністю в Уганді користуються Facebook і WhatsApp, як і в інших африканських країнах. Як зазначає Reuters, деякі опозиціонери, які критикували президента Мусевені через Facebook отримали тюремні терміни за образу лідера Уганди. Під час президентських виборів в Уганді, які відбулися в 2016 році, влада заблокувала Facebook, Twitter і WhatsApp, вважаючи, що за допомогою них опозиція організовуватиме протести.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА