11:34 01.06.2018

Суд відмовив Саакашвілі у задоволенні позову щодо рішення про реадмісію до Польщі

2 хв читати
Суд відмовив Саакашвілі у задоволенні позову щодо рішення про реадмісію до Польщі

Окружний адміністративний суд Києва відмовив екс-президенту Грузії, лідеру "Руху нових сил" Міхеїлу Саакашвілі в задоволенні позовних вимог - визнати незаконним рішення Державної міграційної служби про його реадмісію до Польщі, а також визнати незаконними відповідні дії щодо реадмісії та зобов'язати ДМС скасувати це рішення.

"Окружний адміністративний суд Києва, розглянувши позов Саакашвілі до Державної міграційної служби України, Адміністрації Державної прикордонної служби України, прийняв рішення - відмовити Саакашвілі в задоволенні позовних вимог. Саакашвілі просив суд визнати незаконним рішення ДМС про його реадмісію до Республіки Польща; визнати незаконними дії ДМС і Держприкордонслужби щодо реадмісії, а також позивач просив суд зобов'язати ДМС скасувати відповідне рішення", - повідомила прес-служба суду в п'ятницю.

У прес-службі наголосили, що фактичними обставинами справи встановлено: 10 вересня 2017 року у пункті пропуску через держкордон України "Шегині" М.Саакашвілі зробив незаконний перетин держкордону України з Польщі без дозволу відповідних органів влади. Факт незаконного перетину державного кордону підтверджується судовими рішеннями, які набрали законної сили (постановою Мостиського районного суду Львівської області, яке залишено без змін відповідною постановою Апеляційного суду Львівської області).

"Окружний адміністративний суд Києва з наданих сторонами документів встановив, що реадмісія Саакашвілі як особи, яка незаконно перебуває на території України, здійснювалася за стандартною процедурою, ініційованою ДМС, на підставі Угоди між Україною та Європейським Співтовариством про реадмісію, і ратифікованої відповідним законом України", - зазначено в повідомленні.

Суд також встановив, що за результатами розгляду відповідного запиту польська сторона дала згоду на реадмісію М.Саакашвілі, про що повідомила Держміграційній службі України листом, копія якого є в матеріалах адміністративної справи.

Як повідомлялося, 12 лютого 2018 року М.Саакашвілі затримали у ресторані в центрі Києва неподалік від офісу його партії "Рух нових сил", після чого доправили до аеропорту "Бориспіль" і відправили на літаку до Польщі. Органи влади пояснили, що це було зроблено в рамках процедури реадмісії, оскільки М.Саакашвілі як особа без громадянства незаконно перебував на території України, до якої в'їхав у вересні 2017 року через Польщі, що супроводжувалося протистоянням його соратників із прикордонниками і правоохоронцями на кордоні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА