12:06 01.06.2018

Суд визнав незаконною заборону на в'їзд до України соратнику Саакашвілі Абзіанідзе

2 хв читати

Адвокати видвореного з України в жовтні 2017 року соратника лідера партії "Руху нових сил" Міхеїла Саакашвілі Міхеїла Абзіанідзе виграли суд і домоглися скасування заборони на в'їзд йому до України, повідомляє прес-служба партії.

Як повідомив адвокат Павло Богомазов, відповідне рішення про скасування трирічної заборони на в'їзд до України було прийнято ще 11 травня. У п'ятницю, 1 червня, Державна міграційна служба звернулася до Державної прикордонної служби із зазначенням виконати це рішення. "Направлено повідомлення про зняття з контролю доручення ГУ ДМС України в м.Києві про заборону подальшого в'їзду до України строком на три роки громадянину Грузії М.Абзіанідзе", - повідомила ДМС адвокату.

За словами П.Богомазова, рішення суду підтверджує незаконність дій щодо соратників М.Саакашвілі, яких в жовтні і листопаді 2017 роки вкрали, побили і примусово відправили до Грузії. "Суди встановлюють факти незаконних дій з боку державних служб, які виконували вказівки позбавлятися від близького оточення М.Саакашвілі. Безумовно, рішення щодо Абзіанідзе це перемога, і це лише в черговий раз підтверджує беззаконня, до якого вдаються вдаються особи, переслідуючи політичні мотиви", - зазначив він.

Щодо інших депортованих соратників М.Саакашвілі, серед яких воїни АТО і журналіст телеканалу "Руставі- 2" Тамаз Шавшішвілі, ще тривають судові слухання.

Як повідомлялося, в Державній міграційній службі і Головному управлінні Національної гвардії підтвердили, що громадян Грузії Давида Макішвілі, Міхеїла Абзіанідзе і Георгія Рубашвілі, соратників лідера української партії "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі, депортували з України до Грузії восени 2017 року літаком Нацгвардії.

Раніше, 23 жовтня 2017 року, позафракційний народний депутат Юрій Дерев'янко звернувся до генпрокурора Юрія Луценка з повідомленням про кримінальне правопорушення при незаконному викраденні трьох громадян Грузії на території України, однак Генпрокуратура тривалий час не вносила відомість до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Пізніше слідчий суддя Печерського районного суду Києва Олеся Батрин своєю постановою зобов'язала Генпрокуратуру порушити кримінальну справу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА