13:32 01.06.2018

Вишинський заявив про вихід з українського громадянства

2 хв читати
Вишинський заявив про вихід з українського громадянства

Головний редактор "РИА Новости-Украина" Кирило Вишинський заявляє про вихід з українського громадянства і звертається до президента РФ Володимира Путіна по допомогу у звільненні.

"Я вирішую звернутися до президента України Петра Олексійовича Порошенка, якого я знаю особисто і з яким свого часу ми зробили кілька добрих справ, я звертаюся до нього з заявою про вихід із громадянства України і прошу передати цю заяву в адміністрацію президента", - сказав К.Вишинський у п'ятницю під час засідання Апеляційного суду Херсонської області щодо оскарження обрання йому запобіжного заходу.

Він наголосив, що тепер вважає себе громадянином РФ. "І звертаюся до президента Володимира Володимировича Путіна з проханням вжити всіх необхідних заходів для мого якнайшвидшого звільнення, а також для надання мені правового захисту з боку консульства та посольства", - заявив К. Вишинський.

Головред "РИА Новости-Украина" вважає, що кримінальна справа стосовно нього потрібна Службі безпеки України для обміну заручників. "Я вважаю, що це величезна спецоперація СБУ, щоб отримати предмет для обміну. Якщо ви цього хотіли, то ви це отримали. Дайте спокій людям, з якими я працював", - сказав він.

К.Вишинський також вважає безглуздим оскарження запобіжного заходу. "Я розумію, що оскаржувати вже безглуздо. Вирок уже готовий, і під нього просто підганяються ті факти, які слідство шукатиме в моїй роботі", - сказав він.

Він також зазначив, що не шкодує про те, що робив.

"Я розумію, що в цій ситуації дуже складно боротися. На жаль, у мене не було іншого виходу, щоб полегшити долю моїх близьких, друзів і знайомих, котрі зазнають досить серйозного тиску, крім того, що зробив, заявивши про вихід з українського громадянства", - сказав К.Вишинський.

Як повідомлялося, 15 травня співробітники СБУ спільно з прокуратурою АР Крим провели слідчі дії (обшуки) в офісі "РИА Новости-Украина" в Києві. Під час розслідування отримано докази того, що інформація, розміщена на інтернет-ресурсі "РИА Новости-Украина", містить заклики, спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України, державній та інформаційній безпеці.

Того самого дня правоохоронці затримали в Києві К.Вишинського й оголосили йому про підозру у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. 16 травня його привезли до Херсона для обрання запобіжного заходу. 17 травня Херсонський міськсуд обрав К.Вишинському запобіжний захід у вигляді арешту до 13 липня. 21 травня захист подав до Апеляційного суду Херсонської області апеляційну скаргу на арешт К.Вишинського.

Стаття 111 Кримінального кодексу України (держзрада), яка інкримінується К.Вишинському, альтернативи триманню під вартою як запобіжному заходу не передбачає.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА