14:29 01.06.2018

Профспілки заявляють про нецільове використання страхових коштів і вимагають зустрічі з Гройсманом

2 хв читати

Об'єднання профспілок заявляють про практику нецільового використання страхових коштів і вимагають зустрічі з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом.

"Триває практика нецільового використання коштів Фонду соціального страхування на випадок безробіття. Значна частина коштів застрахованих осіб перекладається на утримання державних установ. Наприклад, за рахунок страхових коштів утримується не лише численний штат Державної служби зайнятості, а й інші державні структури", - йдеться в заяві спільного представницького органу (СПО) репрезентативних всеукраїнських профспілок, датованій 30 травня, текст якої оприлюднено на сайті Федерації профспілок України.

У зв'язку з цим ОПО профспілкових об'єднань призупинив участь у роботі правлінь Фонду соцстрахування і Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

Як зазначається в заяві, затвердження бюджетів фондів соцстрахування, статутні капітали і кадрові рішення щодо керівництва "вже майже виведені з-під тристороннього управління і здійснюються державним особою одноосібно або в змові з представниками роботодавців".

Профспілки також занепокоєні законодавчими пропозиціями, в результаті яких придбане за рахунок страхових коштів майно згодом може бути розпродане або передане державним установам.

"Уже готується наступний крок - законодавчі пропозиції щодо одержавлення майна фондів соціального страхування, набутого за страхові кошти застрахованих осіб, яке під тиском державної боку реєструється як державна форма власності. Немає сумнівів, що там незабаром оселяться різні держустанови або об'єкти будуть розпродані", - йдеться в заяві.

На думку профспілок, це свідчить про ігнорування інтересів застрахованих громадян.

Серед питань, які профспілки вимагають розглянути від прем'єр-міністра, - внесення змін до законодавства про загальнообов'язкове державне страхування щодо формування складу правлінь страхових фондів. Зокрема, йдеться про зміну тристороннього складу правлінь на двосторонній - на основі представників профспілок і роботодавців. За державою при цьому залишиться функція контролю за діяльністю фондів.

У разі відсутності реакції об'єднання профспілок мають намір звернутися зі скаргою до Міжнародної організації праці та поінформувати про ситуацію Європейський соціально-економічний комітет.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА