14:47 01.06.2018

З початку року на Донбасі внаслідок боїв загинули двоє дітей, ще 10 поранені

1 хв читати
З початку року на Донбасі внаслідок боїв загинули двоє дітей, ще 10 поранені

З початку 2018 року на Донбасі внаслідок бойових дій загинули щонайменше двоє дітей, ще 10 дістали поранення, повідомив перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг.

"За минулий рік СММ зафіксували 87 загиблих і 399 поранених цивільних осіб, цього ж року вже зафіксовано 28 загиблих і 87 поранених серед мирних жителів. Зокрема й дітей... У 2017 року СММ ОБСЄ підтвердили смерті щонайменше 3 дітей, поранення - 39. У цьому році ми зафіксували вже двох загиблих і 10 поранених серед дітей", - розповів він на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Заступник голови місії також закликав сторони розвести сили і засоби, відвести важке озброєння, здійснити розмінування щоб уникнути жертв серед мирного населення.

"Сторони обіцяли розведення в районах Станиці Луганської, Золотого і Петровського. У Петровському і Золотому спостерігалося певне виконання цих зобов'язань, але протягом минулих тижнів ми зафіксували нівелювання будь-якого прогресу. На всіх трьох ділянках ми щодня бачимо сили і засоби... Замість розведення ми зараз підтверджуємо просування вперед у мікрорайоні Чигарі в Південному, в районі Жолобка і Водяного", - поінформував А.Хуг.

Він також поінформував, що напруженою ситуація залишається в районі Донецької фільтрувальної станції.

"За останній тиждень ми зафіксували близько 500 випадків порушення режиму припинення вогню", - зазначив представник СММ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА