18:29 01.06.2018

Стан здоров'я Кольченка задовільний

2 хв читати
Стан здоров'я Кольченка задовільний

 Ув'язнений в РФ громадянин України Олександр Кольченко, який оголосив голодовку, перебуває в задовільному стані, повідомив у телефонній розмові представнику уповноваженого Верховної Ради з прав людини В'ячеславу Петльованому адвокат О.Кольченка Андрій Лепьохін.

"Адвокат розповів, що О.Кольченко оголосив голодовку на підтримку Олега Сенцова в його присутності і зробив відповідну заяву, усвідомлюючи наслідки для свого здоров'я. А.Лепьохін також зазначив, що у нього немає обмежень у відвідуванні свого підзахисного, адвокат може прийти до О.Кольченка в будь-який момент. Ніяких скарг на ставлення, умови тримання, за словами адвоката, в Кольченка немає", - повідомляє в п'ятницю прес-служба українського омбудсмена в п'ятницю.

На запитання представника омбудсмена, чи примушує керівництво установи О.Кольченка прийняти російське громадянство, адвокат відповів: "Я не маю ніякої інформації про це, ніяких заяв із цього приводу від мого підзахисного не було".

Як повідомлялося, Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму. У РФ режисера звинуватили у створенні на території Криму терористичного угруповання.

О.Сенцов відбуває покарання в колонії суворого режиму в Ямало-Ненецькому автономному окрузі (ЯНАО), більш відомій як "Білий ведмідь".

16 травня О.Сенцов оголосив голодовку з вимогою відпустити всіх українців, яких тримають у РФ та анексованому Криму.

28 травня Управління Федеральної служби виконання покарань у Ямало-Ненецькому автономному окрузі повідомило, що О.Сенцов дав згоду на "підтримувальну терапію" і перебуває під динамічним наглядом медичних працівників.

Україна, світова спільнота неодноразово закликали РФ звільнити незаконно засудженого О.Сенцова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА