19:46 01.06.2018

Імітація вбивства Бабченка дала слідству список із 47 потенційних жертв терористів - українських та екс-російських журналістів

2 хв читати
Імітація вбивства Бабченка дала слідству список із 47 потенційних жертв терористів - українських та екс-російських журналістів

Під час розслідування замаху на життя журналіста Аркадія Бабченка слідство законно вдалося до імітації його вбивства, що дало змогу отримати важливі докази зв'язків затриманого організатора з російськими спецслужбами, а також точнішу інформацію стосовно передбачуваних цілей, заявляє генпрокурор України Юрій Луценко.

"У результаті цієї оперативної комбінації слідство отримало список з 47 (!) осіб, які могли бути наступними жертвами терористів. Переважно, це - відомі українські та екс-російські журналісти... Сьогодні вони повідомлені про небезпеку і організовується їхній захист", - написав Ю.Луценко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю ввечері.

Також завдяки цим оперативним заходам стало відомо, що після замовлення вбивства А.Бабченка організатор запропонував виконавцю, який діяв у співпраці з СБУ, вбити ще двох людей. "При цьому він сказав, що існує цілий список понад 30 осіб, яких хочуть знищити російські спецслужби", - уточнив генпрокурор.

"Затримання Г. (організатора - ІФ) до теракту не знешкодило би загрозу всім цим людям. Імітація вбивства давала можливість отримати додаткову інформацію про список і про замовника", - наголосив Ю.Луценко.

Генпрокурор України також зазначив, що така імітація вбивства передбачена статтею 271 КПК і "використовувалася понад 30 разів за останні два з половиною роки".

Пізніше цього дня Ю.Луценко в ефірі "Радіо НВ" повідомив, що на зустрічі фігурантів списку з українськими правоохоронцями були 17 осіб, яким було запропоновано попросити про надання охорони.

"Усім присутнім - а їх було 17 - була продемонстрована керівником СБУ та частина інформації, яка потрібна для усвідомлення ступеня загрози, джерела походження цієї загрози, як ми отримали цю інформацію. Після цього 17 осіб пішли працювати зі слідчими, які мають отримати від них офіційну заяву про надання охорони. А хто цього не хоче - це право цієї людини", - сказав генпрокурор.

Він зазначив, що ступінь захисту кожного з них обирає представник Міністерства внутрішніх справ в індивідуальній бесіді.

Генпрокурор зазначив, що усі 17 осіб підписали згоду про нерозголошення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА