20:31 01.06.2018

У Німеччині можуть розгорнути американську ПРО

2 хв читати
У Німеччині можуть розгорнути американську ПРО

Представники Пентагону обговорюють з німецькими військовими можливість розміщення в Німеччині комплексів системи протиракетної оборони (ПРО) THAAD (Terminal High Altitude Area Defense), повідомляє агентство Reuters з посиланням на свої джерела.

За даними агентства, під час попередніх переговорів йшлося про розміщення комплексу THAAD на авіабазі Рамштайн, що служить також штаб-квартирою європейського командування ВПС США і об'єднаного командування ВПС НАТО.

"Це стане ще одним політичним посланням європейцям про те, що ми серйозно ставимося до захисту наших союзників", - розповів Reuters американський чиновник, за словами якого "Німеччина, швидше за все, не буде заперечувати проти розміщення THAAD".

Інший співрозмовник Reuters додав, що німецька влада "відкрита" для розміщення комплексів THAAD, так як зацікавлені в посиленні захисту цивільного населення. А високопоставлений представник оборонного відомства Німеччини пояснив, що установка на території країни додаткових радарів допомогла б краще відстежувати і контролювати потенційні загрози, для нейтралізації яких у разі необхідності можна було б використовувати ракети-перехоплювачі.

За даними Reuters, питання про розміщення комплексів THAAD в Німеччині може бути піднято в новій доповіді Пентагону, присвяченому протиракетній обороні, яка буде опублікована на початку червня 2018 року. У той же час в німецькому МЗС відмовилися підтвердити агентству, що давали США "будь-які сигнали" про можливе розміщення систем ПРО.

"Наразі не передбачається розміщувати системи THAAD в Німеччині. Ми не обговорюємо можливе майбутнє військове планування, так як не хотіли б сигналізувати про наші наміри потенційним супротивникам", - сказав, у свою чергу, офіційний представник Пентагону Ерік Пехон.

Опитані Reuters експерти побоюються, що поява в Німеччині комплексів THAAD може привести до загострення відносин з Москвою, хоча НАТО і наполягає, що система ПРО альянсу не спрямована проти Росії.

THAAD - протиракетний комплекс рухомого наземного базування для висотного (в тому числі заатмосферного) перехоплення балістичних ракет малої і середньої дальності, розроблений американською компанією Lockheed Martin Space Systems і її партнерами. Ракети THAAD вражають цілі прямим попаданням, знищуючи їх за рахунок своєї високої кінетичної енергії. До складу однієї батареї THAAD входять три пускові установки, кожна з яких здатна нести 24 протиракети, командний центр і РЛС X-діапазону.

За даними Lockheed Martin, до осені 2017 року компанія поставила збройним силам США 200 протиракет THAAD. Батареї системи ПРО розгорнуті не тільки на території США, але і в Південній Кореї. У січні 2018 року Lockheed Martin отримала контракт на поставку армії США додаткових протиракет на суму $ 459 млн, що збільшило загальну вартість закупівель до $ 1,28 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА