20:44 01.06.2018

Данилюк вважає чутки про свою відставку "промацуванням ґрунту"

2 хв читати
Данилюк вважає чутки про свою відставку "промацуванням ґрунту"

Міністр фінансів Олександр Данилюк категорично заперечує плани в нинішній ситуації добровільно подавати у відставку та вважає поширювану в ЗМІ інформацію про можливість його звільнення наступного тижня "промацуванням ґрунту".

"Сам не писав (заяву про відставку - ІФ), це не в моєму характері. Є певні умови, за яких я це можу зробити. Але це точно не стосується цієї ситуації, коли я у боротьбі за реформи. У цій боротьбі я боротимуся до кінця", - сказав він в ефірі "Радіо НВ".

Міністр зазначив, що йому невідомо про наявність начебто підготовленого та підписаного прем'єром подання на його звільнення.

"Не хочу коментувати чутки. Хтось промацує ґрунт, як відреагують на такий сценарій", - прокоментував О.Данилюк повідомлення про його можливе звільнення.

"Якщо хтось хоче подати (мене) у відставку - будь ласка. Пояснюйте, чому це робиться, що не так. Я поясню свою позицію, і нехай це буде рішення ВР", - додав глава Мінфіну.

Він уточнив, що наразі не час говорити про те, за яких умов він готовий сам подати у відставку, але теоретично це можливо, "коли доведеться власними руками ламати те, чого було досягнуто". "Ось у цей момент я для себе прийму відповідне рішення, якщо до цього дійде. Але, я сподіваюся, що до цього не дійде", - зазначив О.Данилюк.

За його словами, нині Мінфін бореться за Бюджетну декларацію і за те, щоб бюджет не був заручником виборів.

"Ми - єдиний уряд і єдина команда, перед якою стоять серйозні виклики. Від нас залежить фінансова стабільність", - наголосив глава Мінфіну.

Він додав, що довіряє прем'єру Володимиру Гройсману, і між немає персонального конфлікту. "Його підтримка допомогла реалізувати багато наших ініціатив. І підтримка Міністерства фінансів допомогла реалізувати багато його ініціатив. У нас досить ефективний тандем", - сказав О.Данилюк.

Водночас він зазначив, що вважає неефективною роботу Державної фіскальної служби (ДФС).

Міністр підтвердив, що уряд 23 травня ухвалив рішення про перепідпорядкування ДФС від Мінфіну уряду, проте вважає його незаконним і прийнятим у порушення регламенту, тому упевнений у його скасуванні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА