21:27 01.06.2018

Штаб ОС заборонив пересування приватних автомобілів селищем Південним із міркувань безпеки

2 хв читати
Штаб ОС заборонив пересування приватних автомобілів селищем Південним із міркувань безпеки

Штаб об'єднаних сил (ОС) із міркувань безпеки заборонив пересування будь-яких приватних автотранспортних засобів, що залишаються в селищі Південому, район "Чигарі" (неподалік окупованого м. Горлівка, Донецька обл.), повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України (МінТОТ).

"Таке рішення Штабу об'єднаних сил пов'язане з тим, що всі місцеві дороги знаходяться в зоні прямого ураження зі стрілецької зброї з боку незаконних збройних формувань окупаційної адміністрації РФ, які в разі фіксації переміщень відкривають вогонь", - йдеться в оприлюдненому в п'ятницю ввечері прес-службою МінТОТ повідомленні.

У результаті таких дій, йдеться в інформації, з семи автотранспортних засобів, які залишалися в районі "Чигарі" станом на початок тижня, за останні дві доби два згоріли.

"Такі дії з боку незаконних збройних формувань окупаційної адміністрації РФ щодо цивільного населення є кричущим порушенням норм міжнародного гуманітарного права", - наголошують у міністерстві.

За даними сектора МінТОТ у Донецькій області, в населеному пункті залишається майже 70 мирних жителів, з них четверо дітей віком від 10 до 16 років. Унаслідок обстрілів у населеному пункті немає електропостачання, водопостачання наразі не припинено. За інформацією командування ЗСУ, найближчим часом населений пункт буде забезпечено необхідною кількістю генераторів і пальним для них.

"ЗСУ допомагають жителям району "Чигарі" вивозити особисті речі та надають необхідну гуманітарну допомогу. Проводити примусову евакуацію громадян наразі не планується. Ведеться робота щодо виявлення нагальних гуманітарних потреб жителів, з'ясовується, хто з них готовий виїхати та яка допомога їм потрібна", - інформують у міністерстві.

У МінТОТ зазначають, що для відновлення інфраструктури, безпечного переміщення людей, вивезення особистих речей та евакуації приватного автотранспорту потрібен режим припинення вогню терміном не менше тижня. Водночас бойовики здійснюють постійні прицільні обстріли житлових будинків з метою їх підпалу, через що багато житлових будинків у селищі зруйновані до фундаментів.

"З огляду на це у військово-цивільній адміністрації м. Торецька заявили про готовність прийняти усіх жителів району "Чигарі" та забезпечити тимчасовим житлом на території школи-інтернату, в якій на сьогодні немає дітей, але є житловий корпус, електропостачання, гаряче/холодне водопостачання, харчовий блок", - додали в міністерстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА