07:22 02.06.2018

Савік Шустер презентував в Києві книгу "Свобода слова проти страху і приниження"

3 хв читати
Савік Шустер презентував в Києві книгу "Свобода слова проти страху і приниження"

Журналіст і телеведучий Савік Шустер презентував книгу, засновану на його спілкуванні з політиками і соціологічному експерименті в рамках телевізійного проекту "Шустер LIVE".

Під час презентації книги "Свобода слова проти страху і приниження" в п'ятницю в Києві С.Шустер розповів, що зокрема вона включає в себе результати опитувань, які він проводив серед глядачів свого ток-шоу в студії.

Телеведучий зазначив, що протягом 14 місяців він питав у глядачів про те, з якою емоцією вони приходили в студію, а також покидали її - страху, приниження або надії.

"Ніхто не розумів, навіщо я це питання задаю. Але так як люди мене поважають, вони вважають, що я ще не зовсім з'їхав з глузду. У цьому питанні криється дуже серйозне щось. Ця книга - ми її назвали" Свобода слова проти страху і приниження "- але якщо по-справжньому, її треба було назвати "Історія одного дослідження", - сказав він.

"Мені вдалося створити першу в історії карту емоцій однієї країни ... У кожній області в Україні ці три емоції прораховані", - додав журналіст.

За його спостереженнями, в українському суспільстві існує емоційна дисгармонія. Він вважає, що посприяти вирішенню цієї проблеми може введення безумовного базового доходу для кожного громадянина, незалежно від віку і соціального статусу.

"Україні потрібна безкровна революція гідності. Тому що ця емоційна дисгармонія, яка абсолютно для мене очевидна, - це в основному відсутність гідності. Люди тут живуть в приниженні, тому що вони не можуть передбачити, що буде завтра, яке майбутнє буде у їхніх дітей" , - сказав С.Шустер.

Такі спостереження і аналіз телеведучий виклав у своїй книзі.

Крім того, в книзі він розповідає про своє ток-шоу, свої відносини з політиками, зокрема Юлією Тимошенко, Петром Порошенко, Борисом Нємцовим, Михайлом Ходорковським, Олександром Лукашенко. С.Шустер також цитує деякі діалоги, дискусії, з ними.

У той же час він описує низку важливих подій з суспільно-політичного життя України, як то часів президентства Віктора Януковича, Революції гідності, звільнення Юлії Тимошенко, обрання президентом Петра Порошенка.

Книгу випустило видавництво "Брайт букс".

Програма "Шустер Live" виходила на різних українських телеканалах.

Як повідомлялося, 25 квітня 2016 року Київський міський центр зайнятості анулював дозвіл на роботу автору і ведучому ток-шоу "Шустер LIVE". В знак протесту С.Шустер в прямому ефірі оголосив про початок голодування, поки йому не повернуть право на роботу.

Наступного дня дію заборони було призупинено, але не відмінено. "Таким чином, де-факто держоргани можуть в будь-який зручний момент повторно заборонити громадянину Італії і Канади працювати в Україні", - говорилося в повідомленні.

Студія Савіка Шустера "3S" подала позов до суду на Київський міський центр зайнятості про визнання протиправним та скасування рішення про анулювання дозволу на працевлаштування в Україні.

В кінці грудня 2016 року телеканал С.Шустера, який почав мовлення у вересні 2015 року, заявив про намір припинити супутникове мовлення з 1 січня 2017 року, якщо йому не вдасться залучити додаткових інвесторів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА