07:33 02.06.2018

Ердоган оголосив про заборону сервісу таксі Uber в Туреччині

2 хв читати
Ердоган оголосив про заборону сервісу таксі Uber в Туреччині

Сервіс таксі Uber відтепер заборонений в Туреччині. Про це оголосив турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган, повідомляє Daily Sabah.

"Бізнесу Uber, який з'явився (в Туреччині), прийшов кінець. Більше його немає", - сказав Ердоган, додавши, що в країні вже є система таксі, і приватній системі візництва ніхто не дозволить зруйнувати бізнес турецьких таксистів. "Ми будемо тими, хто прийме рішення (про заборону Uber)", - сказав Ердоган.

З приходом Uber до Туреччини в 2014 році, в країні спалахнуло невдоволення водіїв таксі, які почали скаржитися на недобросовісну конкуренцію. Всього в системі Uber працювали близько 5 тис. водіїв.

У турецькій столиці налічується понад 17 тис. офіційних жовтих таксі, які вважаються однією з основ транспортної системи міста. Критики ж вважають, що послуги низької якості, що надаються цими таксистами, і завищені ціни дали Uber в Туреччині переваги, зазначає Daily Sabah. Тим часом за перші п'ять місяців цього року турецькі поліцейські виписали водіям Uber в Стамбулі штрафів на 18,9 млн турецьких лір (більше $ 4 млн).

Туреччина, заборонивши використання Uber, приєдналася до Болгарії, Данії та Угорщини, які взяли аналогічне рішення. У квітні комерційний суд Відня заборонив сервіс таксі Uber в австрійській столиці. На думку суду, методи роботи Uber не відповідають правилам, встановленим для віденських таксистів. У вересні 2017 року Uber заборонили в Лондоні. Робота сервісу також обмежена у Франції, Німеччині, Італії, Японії і на Тайвані.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА