14:16 02.06.2018

У центрі Києва проходить акція на підтримку українського політв'язня в Росії, режисера Сенцова

2 хв читати
У центрі Києва проходить акція на підтримку українського політв'язня в Росії, режисера Сенцова

На майдані Незалежності у Києві проходить акція на підтримку українського політв'язня в Росії, режисера Олега Сенцова та інших незаконно утримуваних в Росії і на території анексованого Криму громадян України.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", вранці в суботу в центрі столиці зібралося кілька сотень людей, вони закликають владу Російської Федерації звільнити О.Сенцова та інших українських політв'язнів.

Учасники акції тримають у руках плакати з написами #FreeSentsov, #SaveOlegSentsov, "Свободу громадянину України Олегу Сенцову", а також з інформацією про інших українських політв'язнів, зокрема про те, скільки днів деякі з них голодують в місцях позбавлення волі в РФ.

Люди, які прийшли підтримати О.Сенцова, вважають, що напередодні майбутнього Чемпіонату світу з футболу в Росії, який проходитиме з середини червня до середини липня, слід чинити тиск на владу РФ із залученням міжнародної спільноти, щоб домогтися звільнення українських політв'язнів.

Ця акція в Києві є частиною всеукраїнської та міжнародної кампанії за звільнення О.Сенцова і інших незаконно утримуваних в РФ громадян.

Обстановка на майдані Незалежності спокійна.

Раніше цього дня президент України Петро Порошенко подякував усім, хто взяв участь в акціях у різних країнах світу в підтримку українського режисера О.Сенцова, що перебуває в російській в'язниці. "Вдячний всім, хто взяв участь в акції на підтримку Олега Сенцова по всьому світу – в Німеччині, Франції, Італії, Естонії, Литві, Швеції, Грузії, Великій Британії, Канаді, США, Португалії, Україні та навіть Росії. Весь світ обурює беззаконня і тоталітарні методи кремлівського режиму", - написав П.Порошенко на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук в суботу.

Згідно з інформацією Української правозахисної ініціативи LetMyPeopleGo, в Росії наразі з політичних мотивів утримують 64 українців.

Як повідомлялося, Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму. У РФ режисера звинуватили у створенні на території Криму терористичного співтовариства.

16 травня 2018 року О.Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, утримуваних в РФ і анексованому Криму.

31 травня інший український політв'язень в РФ – кримчанин Олександр Кольченко також оголосив голодування з вимогою звільнити О.Сенцова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

Зеленський підтримав реконструкцію міськлікарні №2 Кривого Рогу для лікування поранених військових

У Дніпрі завершено рятувальну операцію після ракетного удару РФ

Зеленський ввів у дію рішення РНБО, що забороняє військовим грати в азартні ігри в Інтернеті

На Вінниччині невідомі вночі розстріляли поліцейських, один із них загинув, у двох областях запроваджено спецоперацію

Ворог за добу здійснив майже 300 ударів по семи населених пунктах Запорізької області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА