20:01 02.06.2018

Вишинський не може вийти з українського громадянства, якщо йому повідомлено про підозру

2 хв читати
Вишинський не може вийти з українського громадянства, якщо йому повідомлено про підозру

Головний редактор "РИА Новости Україна" Кирило Вишинський, якого в Україні підозрюють у державній зраді, не може вийти з українського громадянства, якщо йому повідомлено про підозру, повідомив прес-секретар Державної міграційної служби України Сергій Гунько.

Як повідомив С.Гунько в ефірі телеканалу "112.Украіна", стаття 18 закону про громадянство України прямо вказує на те, що вихід з громадянства не допускається в разі, якщо особі повідомлено про підозру або є рішення суду, яке підлягає виконанню.

Крім того, як зазначив представник ДМС, стаття 2 закону України про громадянство вказує, що в разі, якщо громадянин України є також громадянином іноземної держави, то в правовідносинах з Україною він визнається лише громадянином України. "Тобто наявність будь-яких інших громадянств не дає особі будь-яких преференцій або будь-яких особливих умов щодо відповідальності перед законом", - сказав С.Гунько.

Він зазначив, що законодавство України передбачає процедуру виходу з українського громадянства, однієї заяви будь-якої особи недостатньо для того, щоб вона мала якісь правові наслідки. Процедура виходу з українського громадянства передбачена виключно для громадян України, які постійно проживають на території іноземної держави, тому звернення, відповідно, має бути до закордонної дипломатичної установи.

"Очевидно, що він до закордонної дипломатичної установи, посольства України в іноземній державі зараз навряд чи зможе звернутися, з огляду на всю цю інформацію", - сказав прес-секретар Держміграційної служби України.

Як повідомлялося, 1 червня головний редактор "РИА Новости Україна" Кирило Вишинський під час засідання Апеляційного суду Херсонської області щодо оскарження обрання йому запобіжного заходу заявив про вихід з українського громадянства і звернувся до президента РФ Володимира Путіна за допомогою у звільненні.

"4 червня ми вже плануємо подати заяву в письмовому вигляді до Адміністрації президента України", - уточнив його адвокат Андрій Доманський.

Правоохоронці 15 травня 2018 року затримали в Києві керівника "РИА Новости Україна" К.Вишинського. Йому оголосили про підозру у кримінальному провадженні, відкритому за ч.1 ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. 16 травня його привезли в Херсон для обрання запобіжного заходу. 17 травня Херсонський міськсуд обрав К.Вишинському запобіжний захід у вигляді арешту до 13 липня.

21 травня захист подав до Апеляційного суду Херсонської області апеляційну скаргу на арешт К.Вишинського. 1 червня суд відмовив стороні захисту у зміні запобіжного заходу.

Ст.111 Кримінального кодексу України (держзрада), яка інкримінується К.Вишинському, альтернативи триманню під вартою, як запобіжного заходу не передбачає. Але адвокат заявив, що захист оскаржуватиме обрану міру запобіжного заходу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до міста Синельникового

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА