20:07 02.06.2018

Google припинить співпрацю з Пентагоном за проектом штучного інтелекту

1 хв читати
Google припинить співпрацю з Пентагоном за проектом штучного інтелекту

Google не буде продовжувати контракт з Пентагоном і закриє проект з військової співпраці з оборонним відомством, повідомляє "Бі-бі-сі".

Як зазначається, таке рішення викликане різким невдоволенням співробітників Google, які не захотіли брати участь в проекті з розробки штучного інтелекту, який може бути використаний у військових цілях. Тисячі працівників підписали петицію проти так званого "проекту Мейвен", який використовує штучний інтелект при аналізі відеозаписів для подальшого коригування цілей ударів безпілотників. Деякі співробітники і зовсім написали заяви про звільнення.

Google офіційно не коментує ці повідомлення.

У відкритому листі працівників йшлося, що залученість Google в проект, який має на увазі використання штучного інтелекту для розпізнавання людей і об'єктів на відео, ставить під питання довіру користувачів.

"Ми вважаємо, що Google не повинен брати участь в зароблянні грошей на війні. <...> Не повинен допомагати уряду США у веденні військового стеження, яке може привести до загибелі людей", - йдеться в листі.

Контракт, розмір якого оцінюється в $ 10 млн, закінчився в березні, за даними джерел, він не буде продовжений.

Однак, портал Gizmodo повідомляє, що Google поки остаточно не відмовився від "проекту Мейвен" і не виключає, що в майбутньому буде співпрацювати з військовим відомством США.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА