15:42 03.06.2018

Порошенко: Молимося, щоби до 1030-ї річниці Хрещення Україна отримала томос про автокефалію церкви

2 хв читати

Президент України Петро Порошенко сподівається на позитивне рішення Синоду Вселенського патріархату про надання томосу про автокефалію Української православної церкви і закликає українців усього світу разом з усією Україною молитися про це.

"Перемога – це не лише звільнення української землі. Перемога це коли вперше, більш як за 300 років, в Україні з’явився реальний шанс створити Єдину Помісну Православну і головне – Українську церкву", – наголосив П.Порошенко під час участі в молитві за мир в Україні в Кафедральному соборі Альмудена в Мадриді разом з українською громадою Іспанії.

"І ми молимося, щоб до 1030-ї річниці Хрещення України-Руси святим рівноапостольним князем Володимиром Господь дарував нам цей Томос. І я прошу, дорогі брати і сестри, вашої молитви. Бо спільною молитвою творяться дива", – закликав він.

Президент нагадав, що звернувся до патріарха Варфоломія одразу ж після Великодня, у Великий понеділок 9 квітня, під час свого візиту до Стамбула. Він зазачив, що під час зустрічі зі Вселенським Патріархом  наголошувалось: "Якщо буде звернення президента, якщо це звернення буде підтримано всією Верховною Радою України, якщо буде звернення українських ієрархів – Синод Вселенського Патріархату готовий буде надати нам Томос про автокефалію".

"Кажуть, що це президент Порошенко, команда, парламент зробили це важливе рішення. Але я вам скажу, що без Божої волі, без Божої допомоги нічого б цього не відбулося. Церковні ієрархи разом не ставали 30 років, а зараз сіли написали і звернулися. Верховна Рада абсолютно всіма фракціями ніколи не стояла твердо на позиції Помісної Церкви", – також зазначив глава держави, додавши, що був би дуже щасливий, коли б це сталося.

"І найближчим часом я вірю в те, що у нас все вийде", – додав П.Порошенко, висловивши переконання, що Україна виборола своє право мати єдину помісну церкву, адже заплатила за це високу ціну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА