12:50 04.06.2018

Архієпископ УПЦ КП Клімент поїхав у сибірську колонію, де сподівається зустрітися із Сенцовим для виконання пастирських обов'язків

1 хв читати

 Архієпископ Сімферопольський і Кримський Клімент відбув для відвідування у російській колонії суворого режиму (Ямало-Ненецький автономний округ, РФ) українського режисера Олега Сенцова, який голодує, повідомляє прес-служба Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП).

"У п'ятницю, 1 червня 2018 року, патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет підписав лист до начальника колонії "Білий ведмідь" міста Лабитнангі у Росії, де утримується політичний в'язень Олег Сенцов. У листі йдеться про надання можливості архієпископу Сімферопольському і Кримському Кліменту (Кущу) відвідати ув'язненого для виконання пастирських обов'язків", - йдеться в повідомленні прес-служби, оприлюдненому в понеділок.

В УПЦ КП поінформували, що архієпископ Клімент відбув до місця утримання О.Сенцова, отримавши відповідне благословення патріарха Філарета.

Як повідомлялося, Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму. У РФ його звинуватили у створенні на території Криму терористичного угруповання.

О.Сенцов відбуває покарання в колонії суворого режиму в Ямало-Ненецькому автономному окрузі (РФ), більш відомій як "Білий ведмідь".

14 травня 2018 року О.Сенцов оголосив голодовку з вимогою відпустити всіх українців, яких тримають у РФ та анексованому Криму.

28 травня Управління ФСВП у Ямало-Ненецькому автономному окрузі повідомило, що О.Сенцов дав згоду на "підтримувальну терапію" і перебуває під динамічним наглядом медичних працівників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА