20:54 04.06.2018

Гройсман доручив відкрити дисциплінарне провадження проти заступника глави МОЗ Лінчевського

2 хв читати
Гройсман доручив відкрити дисциплінарне провадження проти заступника глави МОЗ Лінчевського

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив відкрити дисциплінарне провадження проти заступника міністра охорони здоров'я Олександра Лінчевського в зв'язку з висловлюваннями останнього про лікування за кордоном тяжкохворих на онкологічні захворювання українських громадян, повідомив прес-секретар прем'єр-міністра Василь Рябчук.

"Сьогодні прем'єр дав вказівку порушити дисциплінарне провадження стосовно заступника міністра охорони здоров'я Олександра Лінчевського. Мета - вивчення інформації, поширеної в ЗМІ, щодо його висловлювань", - написав В.Рябчук на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

"Знаючи прем'єра, впевнений: якщо скандальні слова заступника міністра про смертельно хворих людей дійсно мали місце - йому точно буде не до жартів", - додав прес-секретар глави уряду.

Як повідомлялося, в понеділок кілька парламентських фракцій заявили про неприпустимість заяв О.Лінчевського щодо лікування онкохворих за кордоном і вимагали його відставки. Йшлося, зокрема, про деякі фрази зі стенограми виступу О.Лінчевського, яку раніше на своїй сторінці в соцмережі Facebook оприлюднив журналіст Василь Апасов.

"Що стосується неефективності та неекономно використання коштів. У сухому залишку 25% пацієнтів саме вмирають. Тобто кожен четвертий лікується за кордоном неефективно. Друзі, колеги! Це рак. Вони всі помруть, без варіантів. І ефективністю цієї програми є нуль відсотків. Ті онкологічні захворювання, які потребують трансплантації кісткового мозку, закінчуються смертю. Рано чи пізно", - сказав О.Лінчевський, зазначивши, що є" шанс людині пожити ще трохи, пожити довше".

У відповідь на це О.Лінчевський заявив про перекручування в ЗМІ та у соцмережах його зауважень з приводу ефективності програми лікування українських громадян за кордоном та наголосив, що його слова були вирвані з контексту. За його словами, одним із закидів МОЗ з боку Рахункової палати було неефективне використання коштів, а також те, що 25% пацієнтів, що відправляються на лікування за кордон, згодом вмирають. "Наша позиція ... незалежно від біології захворювання, незалежно від тяжкості захворювання, навіть якщо запропоноване лікування може лише полегшити захворювання або продовжити життя, навіть якщо біологічно це неможливо, необхідно використовувати всі шанси, кожну найменшу надію", - уточнив заступник міністра.

О.Лінчевський також зазначив, що за останні два роки кількість пацієнтів, відправлених на лікування за кордон, перевищує їх кількість за останні роки існування програми.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА