10:27 05.06.2018

НАЗК внесло припис директору НАБУ через невиконання вимог Нацагентства посадовими особами Бюро

2 хв читати
НАЗК внесло припис директору НАБУ через невиконання вимог Нацагентства посадовими особами Бюро

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло припис директору Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артему Ситнику у зв'язку з невиконанням законних вимог Нацагентства посадовими особами Бюро.

Як повідомила у вівторок прес-служба НАЗК, до Нацагентства надійшли заяви адвокатів в інтересах суддів Окружного адміністративного суду Києва, в яких повідомляється про можливе порушення детективом НАБУ Є.Панайотовим і керівником Головного підрозділу детективів А.Калужинським вимог, встановлених статтею 28 закону "Про запобігання корупції", щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

У заявах повідомляється, що детектив бюро за вказівкою свого керівника розпочав досудове розслідування кримінальних проваджень стосовно суддів Окружного адмінсуду Києва. На думку заявників, здійснюючи внесення цих відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань, забезпечуючи організацію та проведення досудового розслідування у кримінальних справах, ці посадові особи діяли в умовах конфлікту інтересів, керуючись особистими мотивами, пов'язаними з відмовою суддів зазначеного суду надати інформацію за запитами НАБУ, і бажанням чинити тиск на суддів для досягнення лояльнішої позиції до питань співпраці з Бюро.

З метою підтвердження або спростування існування обставин, на які посилались адвокати, Нацагентство неодноразово зверталося до НАБУ із запитами щодо надання інформації та копій документів щодо обійманих посад, повноважень детектива та його керівника, їхньої ролі в досудовому розслідуванні кримінальних проваджень щодо суддів.

Проте уповноважені особи управління внутрішнього контролю НАБУ Роман Осипчук та Микола Юпатін не виконали законні вимоги НАЗК та не надали відповідну інформацію і документи.

Відповідно до припису, внесеного А.Ситнику, Нацагентство вимагає усунути порушення вимог закону шляхом надання запитуваної інформації та проведення службового розслідування за обставинами порушення Р.Осипчуком та М.Юпатіним норм закону.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА