12:15 05.06.2018

General Еlectric спільно з КВБЗ поставить "Укрзалізниці" 30 тепловозів серії Evolution

2 хв читати

General Electric Transportation з 10-відсотковою участю Крюківського вагонобудівного заводу (КВБЗ) наприкінці 2018 року розпочне постачання "Укрзалізниці" 30 тепловозів TE33A серії Evolution відповідно до раніше обумовленої програми локалізації виробництва локомотивів в Україні, повідомив в.о. голови правління "Укрзалізниці" Євген Кравцов на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

"Укрзалізниця" спільно з GE Transportation дає старт програмі локалізації виробництва локомотивів в Україні. Для мене особисто це велика перемога і знаковий момент для української залізниці і всієї галузі. Локалізація вже на початкових етапах була головним і принциповим моментом у переговорах з GE. Можу сказати, що ні в Індії, ні в Казахстані такий контракт не передбачає локалізацію з першого зразка. Перші 30 тепловозів TE33A серії Evolution будуть вироблені за участю вітчизняного Крюківського вагонобудівного заводу", - зазначив він.

За словами Є.Кравцова, для перших тепловозів український контракт передбачає локалізацію на рівні 10%. Згодом локомотиви складатимуть з не менше 40% українських комплектувальних.

"Зараз General Еlectric продовжує визначати виробничу базу серед вітчизняних підприємств. Також плануємо створити центр для сервісного обслуговування та модернізації робочого парку локомотивів", - написав глава "Укрзалізниці".

Він наголосив, що партія тепловозів, яку поставить General Electric у співпраці з КВБЗ, - найбільша за часів незалежної України.

"Фінальна стадія виробництва локомотивів для УЗ вже почалася в Пенсільванії. Наприкінці 2018 р. вже отримаємо перші тепловози, адаптовані до кліматичних умов, екологічні, економні в обслуговуванні, комфортні та безпечні для локомотивних бригад", - заявив Є.Кравцов.

GE Transportation і КВБЗ підписали угоду про локалізацію виробництва 30 локомотивів TE33A серії Evolution у вівторок, 5 червня, у рамках проведення форуму UARail&Partners в Одесі.

Демонстраційна експлуатація вантажного дизельного локомотива виробництва GE TE33A відбувалася на "Укрзалізниці" з вересня 2016 року до лютого 2017 року.

Локомотив TE33A оснащений 12-циліндровим двигуном GE серії Evolution потужністю 4500 кінських сил, що забезпечує високу продуктивність, більшу універсальність з меншою вартістю життєвого циклу і з підвищеною надійністю за великовантажного транспортування.

В "Укрзалізниці" зазначають, що порівняно з наявним українським парком, локомотиви TE33A значно зменшать шкідливі викиди, заощадять витрати на паливо, а також суттєво збільшать інтервали між проведенням технічного обслуговування.

За даними ПАТ, в інвентарному локомотивному парку "Укрзалізниці" 609 магістральних вантажних тепловозів різних серій, зношення яких становить 100%, а середній вік 30,98 років за нормативного терміну служби - 20 років.

Як повідомлялося, рамкова угода між "Укрзалізницею" і GE передбачає 15-річне партнерство в частині поновлення і модернізації тягового рухомого складу, перший етап якого - поставка "Укрзалізниці" 30 магістральних тепловозів General Electric серії Evolution.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА