12:45 05.06.2018

"Ашан" закрив супермаркет у ТЦ "Магелан" до 10 червня

3 хв читати

Компанія "Ашан Рітейл Україна", що входить до складу французького Auchan Holding, з огляду на нестабільну ситуацію, що склалася в торговельному центрі (ТЦ) Магелан на вул. Академіка Глушкова, 13-в у Києві, прийняла рішення закрити супермаркет до 10 червня включно.

"Супермаркет не працює, і не працюватиме до неділі, 10 червня, включно. Останніми днями ситуація дійсно була дуже нестабільною. Попри те, що закриття завдає нам економічних втрат, ми ухвалили рішення закрити магазин до повної стабілізації ситуації. У нашому пріоритеті - безпека клієнтів і співробітників", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі "Ашан Рітейл Україна".

При цьому в компанії додали, що, виходячи з актуальної ситуації, ближче до 10 червня прийматиметься рішення про відкриття або ж продовження терміну закриття торговельної точки.

Як повідомив адвокат компанії "Край Проперті" (власник ТЦ "Магелан") Дмитро Лошаков, увечері 1 червня відбувся штурм торговельного центру невідомими особами в інтересах Сбербанку ("дочка" Сбербанку РФ), внаслідок якого входи до ТРЦ були заблоковані автомобілями.

"1 червня близько 21:00 у Києві (на проспекті Академіка Глушкова, 13-в) невідомі люди у балаклавах із предметами, схожими на зброю, намагалися увірватися до ТРЦ "Магелан", - написав Д.Лошаков на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, Сбербанк "незаконним способом оформив право володіння на частину торговельних приміщень у ТРЦ "Магелан".

Згідно з даними Єдиного держреєстру судових рішень, Верховний Суд України 25 травня 2018 року ухвалив рішення на користь Сбербанку, скасувавши постанову Київського апеляційного госпсуду (від 13.03.2018) і Господарського суду Києва (від 29.12.2017), якими за клопотанням "Край Проперті" було накладено арешт на будівлю ТЦ "Магелан" площею 28,5 тис. кв. м, заборонено Сбербанку користуватися нею, заходити до приміщень, укладати до неї угоди іпотеки або будь-яким іншим чином обтяжувати її.

Як повідомлялося, за даними Держреєстру судових рішень, у вересні 2011 року між Сбербанком і "Край Проперті" було укладено угоди про відкриття кредитної лінії на суму USD51,167 млн і відновлюваної кредитної лінії на USD5 млн. Як забезпечення договорів банк передав "Край Проперті" в іпотеку майновий комплекс, що складається з нежитлової будівлі, розташованої на просп. Академіка Глушкова, 13-б, загальною площею 28,5 тис. кв. м.

20 квітня Госпсуд Києва отримав заяву від позивача в особі Сбербанку про зменшення розміру позовних вимог із $51,167 млн до $44,4 (або 1,6 млрд грн в еквіваленті).

ДП "Край Проперті" (Київ) входить до групи компаній "Край", створеної в 1999 році. Головним напрямом діяльності групи є роздрібна та оптова торгівля товарами масового споживання, девелопмент, управління комерційною нерухомістю. Група включає мережу супермаркетів "Край", гіпермаркет "Країна" і торговельні центри "Магелан" у Києві та Миколаєві. Власником групи є український бізнесмен, власник групи "Мілкіленд" Анатолій Юркевич.

Як повідомлялося, в листопаді 2018 року Антимонопольний комітет України надав дозвіл кіпрській Dragon Capital Investments Limited придбати частку в статутному капіталі дочірнього підприємства "Край Проперті" (Київ), яка забезпечить Dragon Capital перевищення 50% голосів у найвищому органі управління підприємства.

У середині вересня 2017 року АМКУ надав дозвіл ПАТ "Сбербанк" (Київ) придбати активи ДП "Край Проперті" у вигляді цілісного майнового комплексу на просп. Академіка Глушкова, 13-б у Києві.

Раніше також повідомлялося з посиланням на ПАТ "ВТБ Банк" (Київ), що ТРК "Магелан" (Харків) площею 53,5 тис. кв., у 2016 році було передано у власність банку в результаті іпотечного застереження.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА