13:29 05.06.2018

У Чернігівській області застрелився режисер Леонід Кантер

2 хв читати
У Чернігівській області застрелився режисер Леонід Кантер

Поліція Чернігівської області розслідує обставини самогубства в Бахмацькому районі українського продюсера, режисера, мандрівника і письменника Леоніда Кантера.

"Поліція Чернігівській області відкрила кримінальне провадження за фактом самогубства 36-річного чоловіка в одному з сіл Бахмацького району. Під вечір 4 червня до поліції надійшло повідомлення, що в домоволодінні одного із сіл Бахмацького району покінчив життя самогубством 36-річний чоловік", - йдеться в повідомленні поліції області.

Прибула на місце події слідчо-оперативна група поліції виявила труп чоловіка з наскрізним вогнепальним пораненням в щелепу, біля тіла правоохоронці виявили зброю.

Інформацію про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження, перевіряються всі обставини події.

У повідомленні поліції не ззаначено прізвище загиблого.

Йдеться про продюсера, режисера, мандрівника і письменника Леоніда Кантера.

Крім того, факт смерті Л.Кантера підтвердив народний депутат України (фракція "Батьківщина") Ігор Луценко. "Леонід Кантер мертвий. Жах. Це людина, яка мене підтримував по життю. Шок", - написав нардеп на сторінці у Facebook.

Державне агентство України з питань кіно (Держкіно) висловлює співчуття рідним і близьким Л.Кантера.

"Колектив Державного агентства України з питань кіно висловлює глибоку скорботу і щирі співчуття рідним, близьким і колегам Леоніда Кантера, українського кінорежисера, продюсера і письменника, засновника творчого хутора "Обирок", який трагічно пішов з життя 4 червня", - йдеться в повідомленні на Facebook-сторінці Держкіно.

У Держкіно зазначили, що Л.Кантер був людиною "з тонким майстерністю та високим професіоналізмом, міцною громадянською позицією і загостреним почуттям справедливості".

Л.Кантер, 1981 року народження, в 2003 році заснував кіностудію "Лізард філмс", яка зняла близько 50 короткометражних, кілька повнометражних і документальних стрічок. У 2007 році Л.Кантер оселився на хуторі Обирок у Чернігівській області та перетворив його на творче поселення, де збирав друзів з усього світу, організовував фестивалі, творчі заходи та народні свята, наприклад, фестиваль "Хліб своїми руками" і перший афроетнічний фестиваль "Мама Африка ".

Серед найвідоміших кіноробіт режисера - фільми "Добровольці Божої чоти" (про захисників Донецького аеропорту) і "Міф" (про життя українця Василя Сліпака, соліста Паризької національної опери, який покинув сцену і загинув від кулі снайпера на Донбасі).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА