13:38 05.06.2018

"Наш край" пропонує направити премії чиновників "Нафтогаз" за перемогу в Стокгольмському арбітражі на літній відпочинок дітей

2 хв читати
"Наш край" пропонує направити премії чиновників "Нафтогаз" за перемогу в Стокгольмському арбітражі на літній відпочинок дітей

Партія "Наш край" виступила з ініціативою передання мільярду гривень премій чиновників НАК "Нафтогаз України", передбачених їм за перемогу над російським "Газпромом" у Стокгольмському арбітражі, на фінансування літнього відпочинку українських дітей.

"Антисоціальне та аморальне рішення прийняли чиновники "Нафтогазу" коли преміювали себе 46 млн дол за перемогу в суді над російським "Газпромом". У той час, коли мільйони українців змушені обирати. - заплатити за комуналку чи купити їжу, а уряд закликає економити газ, відірване від реалій керівництво нафтогазового монополіста вирішило "розпиляти" ці гроші між собою. "Наш край" закликає чиновник передати кошти на відпочинок українських дітей,"- цитує співголову "Нашого краю" Олександра Мазурчака прес-служба партії у вівторок.

За його словами, за кошти, які отримають у вигляді премії чиновники "Нафтогазу" могли б відпочити понад 200 тис. дітей.

О.Мазурчак нагадав про досвід Польщі, в якій міністри, щоб повернути премії за минулий рік, продавали своє майно і брали кредити.

Крім цього, політик закликав Кабінет Міністрів заблокувати рішення "Нафтогазу" про виділення премій. "Партія закликає чиновників відмовитися від грошей і профінансувати відпочинок українських дітей" - резюмував О. Мазурчак.

Як повідомлялося, Стокгольмський арбітраж присудив виплату "Газпромом" "Нафтогазу" штрафу в розмірі 4,56 млрд дол.. За підсумками рішень двох арбітражних тяжб на поставку і транзит газу "Газпром" зобов'язаний доплатити НАК "Нафтогаз України $2,56 млрд.

Наглядова рада (НР) НАК "Нафтогаз України" вирішила преміювати 41 співробітника компанії на загальну суму $46,3 млн за їхній внесок у перемогу за підсумками тяжби з "Газпромом" в Стокгольмському арбітражі, повідомила прес-служба НАК "Нафтогаз" 30 травня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА