18:33 05.06.2018

Радіаційний фон у Києві втричі нижчий за межу безпечного рівня

1 хв читати
Радіаційний фон у Києві втричі нижчий за межу безпечного рівня

У зоні відчуження та безумовного (обов'язкового) відселення Чорнобильської АЕС (Київська обл.) триває гасіння загорання сухої трави, яке поширилося на лісовий масив на площі близько 10 га, а радіаційний фон у Києві, Чорнобилі та на проммайданчику ЧАЕС залишається в нормі, повідомляє голова Держслужби України з НС Микола Чечоткін.

"На місці події працює авіація ДСНС. А саме: два літаки АН-32П і вертоліт Мі-8. Станом на 18:00 авіація здійснила 10 скидань води (41,5 тонни). Також до гасіння залучено 29 од. техніки та 126 осіб", - написав Н.Чечоткін на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

При цьому він опублікував інформацію про радіаційний фон: "У Києві радіаційний фон становить 10 мкР/год. (безпечний рівень - до 30 мкР/год.). У місті Чорнобилі радіаційний фон становить 24.1 мкР/год. (безпечний рівень - до 50 мкР/год.). На промисловому майданчику Чорнобильської АЕС радіаційний фон становить 50.7 мкР/год (безпечний рівень - до 140 мкР/год.)".

Як повідомлялося, близько 10:10 у вівторок, 5 червня, сталося загоряння сухої трави з подальшим розповсюдженням пожежі в лісовий масив на площі близько 10 га в зоні відчуження і безумовного (обов'язкового) відселення Чорнобильської АЕС (Київська обл.).

Раніше синоптики попередили українців про високий рівень пожежної (5-го класу) небезпеки на всій території України у зв'язку зі спекою та малою кількістю опадів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА