20:33 05.06.2018

Суд Москви задовольнив позов ВТБ до Ukrainian Chemical на $46 млн

3 хв читати
Суд Москви задовольнив позов ВТБ до Ukrainian Chemical на $46 млн

Арбітражний суд Москви у вівторок задовольнив позов ВТБ до Ukrainian Chemical (Київ) на суму $46,2 млн ($39,4 млн основний борг і $6,8 млн відсотки), передав кореспондент "Інтерфаксу" з суду.

Грошові кошти мають бути стягнуті в рублях за курсом ЦБ РФ на день оплати.

На минулому засіданні суд залучив ТОВ "Титанові інвестиції", яке раніше виступало третьою особою у справі, як співвідповідача до позову.

На засіданні у вівторок суд відмовив компаніям у задоволенні зустрічного позову до банку про визнання договору нечинним, а також відмовив представнику ТОВ "Титанові інвестиції" в задоволенні низки клопотань про відкладення, перерву та призупинення провадження у справі.

Суд також відмовив ТОВ у задоволенні кількох клопотань про відвід суду у зв'язку з тим, що, за словами судді, їх було подано з порушенням Арбітражного процесуального кодексу.

Представник ВТБ заперечував проти задоволення всіх заявлених клопотань. Він заявив на засіданні, що борг стягується за укладеним сторонами договором від 24 квітня 2015 року з терміном повернення 1 червня 2016 року. Відповідно до документа банк надав Ukrainian Chemical Products $39,39 млн. Кредит не було повернуто.

Станом на 15 травня 2018 року основний борг становив $39,4 млн, а відсотки - $6,8 млн.

Представники Ukrainian Chemical Products і ТОВ "Титанові інвестиції" заявили на засіданні, що труднощі в погашенні боргу виникли у зв'язку з приєднанням Криму до Росії та впровадженням міжнародних санкцій.

Раніше повідомлялося, що суд 15 травня задовольнив клопотання ВТБ про збільшення розміру вимог до Ukrainian Chemical Products з $39,39 млн до близько $46 млн за рахунок відсотків.

Суд тоді за клопотанням відповідача об'єднав в одне провадження цей позов із позовом про визнання нечинним договору, на підставі якого заявлено вимоги.

Раніше суд за клопотанням банку виділив вимоги до ТОВ "Титанові інвестиції" в окреме провадження у зв'язку з порушенням стосовно нього справи про банкрутство. Суд 19 квітня призупинив провадження за позовом ВТБ до завершення або припинення провадження у справі про банкрутство ТОВ "Титанові інвестиції".

Позов ВТБ надійшов до суду 20 червня 2017 року. Арбітражний суд 23 червня 2017 року порушив провадження.

Арбітражний суд Москви 20 лютого 2018 року визнав обґрунтованою заяву ВТБ про банкрутство ТОВ "Титанові інвестиції" та ввів у ньому процедуру спостереження. Суд вніс до реєстру кредиторів компанії борг перед банком у розмірі 2,5 млрд рублів. Апеляцію боржника на це рішення 21 травня залишили без задоволення.

Розгляд справи про банкрутство компанії по суті суд призначив на 21 серпня.

"Титанові інвестиції" зареєстровані в червні 2014 року і, за даними ЄДРЮО, належать кіпрській Letan Investments Limited - засновнику холдингової компанії українського бізнесмена Дмитра Фірташа Group DF International GmbH (Австрія). У довгостроковій оренді "Титанових інвестицій" з осені 2014 року перебуває майно заводу "Кримський титан" (великий виробник діоксиду титану, Армянськ, Крим). Наразі підприємство називається "Вірменська філія ТОВ "Титанові інвестиції".

Українське ПрАТ "Кримський титан" у 2014 році було перереєстровано з Армянська до Києва, потім Group DF перейменувала його в Ukrainian Chemical Products.

За даними української Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку на кінець 2016 року, акціонером Ukrainian Chemical Products була Ostchem Germany GmbH (Гамбург, Німеччина).

"Питання, які вас цікавлять, не належать до сфери діяльності групи Ostchem", - заявили раніше "Інтерфаксу" в прес-службі Ostchem у Києві на прохання пояснити суть претензій ВТБ до Ukrainian Chemical Products і оцінити перспективу укладення з банком мирової угоди.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

Генштаб ЗС України: На фронті було 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 13 ракетних та 56 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 11 районах скупчення сил противника

25 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА