06:57 06.06.2018

Екологи Маріуполя у Всесвітній день навколишнього середовища вимагають внесення питань охорони навколишнього середовища до пріоритетних

2 хв читати
Екологи Маріуполя у Всесвітній день навколишнього середовища вимагають внесення питань охорони навколишнього середовища до пріоритетних

У Маріуполі Донецької області, одному з найбільш забруднених міст України, активісти, представники громадських організацій та пересічні громадяни вимагають внести питання охорони навколишнього середовища в пріоритетні серед міських програм міста.

Резолюцію було прийнято під час екологічного мітингу-флешмобу "#ХочуДихати за чисте повітря в Маріуполі" в рамках Всесвітнього дня навколишнього середовища.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна глава міського комітету молодіжного парламенту з питань екології та благоустрою Валерій Губахін, у соціальній мережі Facebook, серед вимог - керівникам меткомбінатів міста - здійснити до 1 вересня поточного року заходи зі значного зниження викидів шкідливих речовин в атмосферу.

Раніше голова комісії Маріупольської міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров'я та екології Максим Бородін запропонував знижувати виробництво на метпідприємствах групи "Метінвест" - ММК ім. Ілліча і "Азовсталі" - при несприятливих метеорологічних умовах з метою поліпшення екологічної ситуації. При цьому екологи виступають за посилення штрафів за нанесення шкоди екології.

Відповідно до даних моніторингу стану навколишнього середовища, оприлюдненими на сайті Маріупольської міськради, з 25 травня до 1 червня 2018 року в місті несприятливі для розсіювання домішок метеорологічні умови (НМУ) спостерігалися протягом двох днів (25 і 26 травня). Разові перевищення гранично-допустимих концентрацій (ГДК) забруднення повітря за даний період виявлені з вуглекислого газу в різні дні - 1,2-1,8 ГДК, пилу - 1,2-1,8 ГДК, формальдегіду - 1,1-2 ГДК , діоксиду азоту - 1,1 ГДК, фенолу - 1, -1,6 ГДК.

"Ми повинні кістьми лягти, але не дати побудувати в центрі міста нову коксову батарею! Ще Хотлубей (колишній мер Маріуполя - ІФ) намагався цю ідею просунути, а тепер озвучує директор Азовсталі. Поки ВСІ джерела на обох заводах не модернізують, про це взагалі не може бути й мови", - написав М.Бородін на своїй сторінці в соціальній мережі у вівторок, напередодні екологічного флешмобу "#ХочуДихати за чисте повітря в Маріуполі".

Підприємство входить до групи "Метінвест", основними акціонерами якої є група "СКМ" (71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно керують компанією.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА