07:35 06.06.2018

ОАД прийняла резолюцію щодо призупинення членства Венесуели в організації

1 хв читати
ОАД прийняла резолюцію щодо призупинення членства Венесуели в організації

Організація американських держав (ОАД) ухвалила резолюцію, яка дозволяє почати процес призупинення членства Венесуели в організації. Про це ОАД повідомила на своїй сторінці в Twitter.

"Дев'ятнадцятьма голосами "за", чотирма  "проти" і 11 "утрималися", асамблея Організації американських держав приймає резолюцію з ситуації в Венесуелі", - йдеться в повідомленні.

У понеділок, 4 червня, держсекретар США Майк Помпео закликав призупинити членство Венесуели в ОАД, повідомляло Associated Press. За його словами, на венесуельську владу необхідно чинити тиск, щоб відновити в країні конституційний порядок. "Завтра під час засідання Генеральної Асамблеї (країн ОАД) у нас буде можливість почати процес призупинення членства Венесуели в Організації американських держав", - говорив він.

У квітні 2017 року міністр закордонних справ Венесуели Делсі Родрігес заявила, що країна вирішила вийти з ОАД. Вона уточнила, що процедура виходу з організації займе два роки. Таке рішення стало відповіддю на "підтримувану Вашингтоном кампанію проти правлячої Соціалістичної партії Венесуели". Влада заявила, що ця "кампанія хотіла розтоптати суверенітет країни".

Пізніше ОАД заявила, що вихід Венесуели не є "рішенням". Потрібно "редемократизувати країну", говорили в організації.

Організація американських держав була заснована в 1948 році з ініціативи Сполучених Штатів. До неї входить більшість країн Північної і Південної Америки. У 1962 році з організації виключили Кубу після переходу країни до соціалізму.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА