08:16 06.06.2018

Макрон, коментуючи розмову з Трампом, процитував Бісмарка

2 хв читати
Макрон, коментуючи розмову з Трампом, процитував Бісмарка

Президент Франції Емманюель Макрон на питання щодо його переговорів із президентом США Дональдом Трампом відповів вільним переказом слів про вміст сосисок, які приписують першому канцлеру Німецької імперії Отто фон Бісмарку, передає агентство Reuters.

Під час прес-конференції з прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньяху журналісти попросили Макрона прокоментувати матеріал телеканалу CNN, в якому, з посиланням на джерела, його телефонна розмова з Трампом був охарактеризована як жахлива.

"Як говорив Бісмарк, - відповів Макрон, - якби ми розповіли людям, з чого робляться сосиски, вони навряд чи стали б їх уживати". "Тому мені подобається, коли люди бачать їжу вже приготованою. Я не впевнений, що кухонні коментарі підвищили б замовлення на неї або поліпшили апетит", - пояснив Макрон.

Агентство відзначає, що слова Макрона стосувалися не тільки Трампа, а й взагалі розмов зі світовими лідерами.

Приписувана Бісмарку цитата набула поширення в кількох варіантах. В одному з них йдеться: "Тим, хто любить сосиски і поважає закон, краще не бачити, як робиться й те, й інше". 

Телефонна розмова Трампа з Макроном стосувалася мит на товари з Європи (на сталь і алюміній), про які раніше оголосив Білий дім. За словами джерела CNN, Макрон в розмові з Трампом назвав мита помилковими і незаконними. Трамп, зазначив співрозмовник СNN, не звик до такої критики. "Це було жахливо, просто погано", - поскаржилося джерело телеканалу, який послідовно критикує дії республіканської адміністрації. Сам Трамп неодноразово оголошував CNN  та інші мейнстрімні американські ЗМІ, що підтримують табір його супротивників на чолі з Гілларі Клінтон, джерелами фейкових новин.

Макрон запевнив, що у нього буде "корисна і відверта" розмова з Трампом на саміті G7 в Канаді як з питань, за якими вони згодні, так і з питань, які викликають розбіжності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

Медійники закликають замінити Наталію Гуменюк: забороняє висвітлювати воєнні злочини РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА