18:05 06.06.2018

Генпрокуратура України ініціювала перевірки в органах пробації

1 хв читати
Генпрокуратура України ініціювала перевірки в органах пробації

Генеральна прокуратура України ініціювала проведення перевірок дотримання вимог законодавства в діяльності органів пробації та здійснення ними заходів щодо засуджених, виконання певних видів кримінальних покарань, не пов'язаних з позбавленням волі.

"Перевірками виявлено факти порушень законів України та констатовано неналежне матеріально-побутове забезпечення органів пробації, що ставить під загрозу функціонування окремих підрозділів пробації", - повідомляє в середу відділ зв'язків з громадськістю та засобами масової інформації Генеральної прокуратури України.

Порушення були виявлені в Сумській, Донецькій, Івано-Франківській, Полтавській, Херсонській та інших областях.

Крім того, в результаті відсутності відомчих нормативно-правових документів Міністерства юстиції територіальні підрозділи органів пробації вже тривалий час не здійснюють пенітенціарну пробацію, не застосовують пробаційні програми в реалізації спостережної пробації, не ведуть облік умовно-достроково звільнених осіб та контроль їхньої поведінки.

"За результатами проведених перевірок і усунення виявлених порушень вимог законів України органи прокуратури внесли майже 300 документів реагування, розпочато 39 кримінальних проваджень, зокрема щодо судді одного із судів Івано-Франківської області за фактом винесення завідомо неправомірного рішення про звільнення особи від відбування призначеного покарання з випробуванням", - йдеться в повідомленні.

Також Генпрокуратура направила до Мін'юсту лист про вжиття невідкладних заходів для забезпечення діяльності органів пробації та поновлення або внесення змін до чинного законодавства України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА