07:55 07.06.2018

Денісова відкрила провадження щодо аварійного стану і переповнення Херсонського СІЗО

2 хв читати
Денісова відкрила провадження щодо аварійного стану і переповнення Херсонського СІЗО

Уповноважений Верховної Ради України Людмила Денісова відвідала Херсонський слідчий ізолятор, відкрила провадження стосовно аварійного стану і переповнення СІЗО, анонсувала візит у Херсонську виправну колонію № 61.

"Сьогодні з робочою поїздкою в Херсонській області. З моніторинговим візитом вже встигли відвідати Херсонський слідчий ізолятор. Як завжди, тільки незаплановані перевірки здатні показати справжню реальність", - написала омбудсмен на своїй сторінці в Фейсбук в середу.

Л.Денісова наголосила, що в СІЗО, розрахованому на 300 місць, знаходиться 450 осіб. Також вона зазначила, що сама установа практично зруйнована.

"Після дощу по будові йдуть тріщини. Її будували ще за часів Катерини Другої. Ізолятор давно збираються перенести за межі міста, для цього виділено земельну ділянку в області. Але, як завжди, будівництво не почалося через відсутність коштів. За результатами візиту відкриваю провадження Уповноваженого з аварійного стану і переповнення Херсонського слідчого ізолятора", - написала вона.

Л.Денісова анонсувала наступний візит - до Херсонської виправної колонії № 61 - міжобласної спеціалізованої туберкульозної лікарні.

"Питання, яке потребує нагального вирішення - це питання знезараження. Відкриваю виробництво. Буду з'ясовувати, що було зроблено керівником колонії, місцевою владою, прокуратурою, усіма екологічними інспекціями щодо організації епідеміологічного нагляду та дезінфекційних заходів у колонії", - сказано в повідомленні.

Також омбудсмен підкреслила, що буде створено робочу групу, яка буде працювати над комплексним і системним рішенням виявлених під час візиту проблем.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА