08:29 07.06.2018

Пожежу в зоні ЧАЕС локалізовано, триває гасіння двох окремих осередків

1 хв читати
Пожежу в зоні ЧАЕС локалізовано, триває гасіння двох окремих осередків

Станом на ранок четверга триває гасіння двох окремих осередків пожежі у зоні відчуження (Чорнобильської АЕС) на загальній площі близько 1,5 га, повідомляє прес-служба ДСНС України.

"Станом на 7.00 7 червня триває гасіння двох окремих осередків на загальній площі близько 1,5 га. До гасіння залучено 35 од. тех. та 150 осіб, З них від ДСНС - 22 од. тех. і 130 рятувальників особового складу", - повідомляється на офіційному сайті ДСНС.

Зазначається, що авіацією ДСНС з початку робіт здійснено 69 скидів води (318 т).

Координацію заходів з гасіння пожежі здійснює оперативна група Головного управління ДСНС у Київській області.

Як повідомлялося, вранці 5 червня у зоні відчуження і безумовного відселення ЧАЕС сталося загоряння сухої трави з подальшим поширенням пожежі на лісовий масив на площі близько 12 га.

Головне управління Національної поліції в Київській області відкрило кримінальне провадження за статтею "Знищення або пошкодження лісових масивів" КК України у зв'язку із загорянням сухої трави і лісу. Увечері 5 червня глава ДСНС Микола Чечоткін повідомив, що на місці пожежі було знайдено факели, проте наступного дня він повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що версія про займання унаслідок навмисного підпалу не підтвердилася.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА