10:29 07.06.2018

САП направила до суду справу про привласнення коштів при закупівлі елементів кріплень для залізниці в 2014 році

2 хв читати
САП направила до суду справу про привласнення коштів при закупівлі елементів кріплень для залізниці в 2014 році

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) 6 червня передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про підозру службових осіб одного з підприємств ПАТ "Укрзалізниця" в заволодінні коштами під час проведення тендерних закупівель у 2014 році.

Як повідомляється на сторінці САП у Facebook у четвер, проведене детективами НАБУ слідство встановило, що службові особи дочірнього підприємства "Укрзалізниці" в результаті здійснення в 2014 році державних закупівель елементів кріплень для залізничної колії за попередньою змовою зі службовими особами комерційних підприємств так званої групи "Інкомм", знаючи про реальну ринкову вартість предмета закупівлі, навмисне і всупереч інтересам держпідприємства акцептували попередньо узгоджені, завищені на більш ніж 21,4 млн грн цінові пропозиції одного з цих підприємств і перерахували ці кошти на його розрахункові рахунки.

Отримавши ці кошти, службові особи комерційних підприємств легалізували їх походження шляхом подальшого перерахування на рахунки іншого підприємства за нібито отримані послуги, ухилившись при цьому від сплати податків (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 212 , ч. 1 ст. 366 КК України).

У САП наголосили, що це кримінальне провадження - третє серед завершених детективами НАБУ і прокурорами САП справ, що стосуються участі підприємств групи "Інкомм" у тендерних закупівлях "Укрзалізниці".

Так, перший обвинувальний акт щодо п'яти осіб у скоєнні аналогічних злочинів в 2015 році і замаху на заволодіння державними коштами в 2016 році передано до суду в березні 2017 року, проте досі підготовче засідання в Солом'янському районному суді Києва ще не відбулося.

У квітні 2018 року до суду направлено другий обвинувальний акт щодо передбачуваного організатора всіх цих злочинів - фактичного контролера комерційних підприємств, що входили до складу групи "Інкомм". Досудове розслідування завершено в порядку спеціального провадження, оскільки обвинувачений переховується від органів досудового слідства і суду, ймовірно, в Болгарії, громадянство якої (разом з українським) він має.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА