12:12 07.06.2018

Кольченко припинив голодування

2 хв читати
Кольченко припинив голодування

Утримуваний у РФ український політв'язень Олександр Кольченко припинив голодування у четвер, повідомляє його адвокат Андрій Лепехін.

"Олександр Кольченко сьогодні припинив голодування", - написав А.Лепехін на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

За його словами, О.Кольченко повідомив йому, що він дуже слабкий і почав непритомніти. "У нього впав рівень цукру в крові, і йому вже ставили глюкозу. За час голодовки його вага знизилася до 54 кг. Сьогодні його за медичними показаннями планувли переводити із санчастини колонії, де він перебував протягом голодування, до тюремної лікарні", - розповів захисник політв'язня.

За словами, А.Лепехіна, рішення про голодування О.Кольченко приймав самостійно і готувався до оголошення голодування солідарності одразу після того, як дізнався про заяву іншого політв'язня - Олега Сенцова. Він також самостійно приймав рішення про припинення голодування. Усі ці рішення ув'язнений озвучував у присутності свого адвоката.

За весь час голодування і підготовки до нього О.Кольченко втратив 10 кг ваги.

Як повідомлялося, Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив українського режисера О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму. У РФ його звинуватили в створенні на території Криму терористичного співтовариства. У тій же справі О.Кольченка було засуджено до 10 років позбавлення волі.

14 травня 2018 року О.Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, незаконно утримуваних у РФ.

31 травня О.Кольченко оголосив голодування з вимогою звільнити О.Сенцова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА