16:20 07.06.2018

Президент України здійснив безпрецедентні кроки у боротьбі з корупцією, - Артюшенко

1 хв читати

Ухвалення проекту закону про Вищий антикорупційний суд завершує створення в Україні органів із боротьби з корупцією, заявляє народний депутат фракції партії "Блок Петра Порошенка" Ігор Артюшенко.

Як повідомляється на офіційному сайті партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність", депутат зазначив, що саме президент Петро Порошенко розпочав і довів до завершення створення законодавчої бази функціонування в Україні органів боротьби з корупцією європейського зразка.

"Сьогодні ми ухвалили в цілому закон про Антикорупційний суд, підготовлений главою держави... За жодного президента питання боротьби з корупцією в таких масштабах не піднімалося. Створено Національне антикорупційне бюро, як незалежний слідчий орган, створена Спеціалізована антикорупційна прокуратура, створено Національне агентство з питань запобігання корупції. Виключно через політичну волю президента України створено та ухвалено закон про електронне декларування", - заявив І.Артюшенко журналістам у парламенті в четвер.

"Варто також згадати про систему ProZorro, яка визнана однією з найкращих систем державних закупівель у світі, і ми вже сьогодні маємо мільярдні заощадження державних коштів. Варто відзначити також той факт, що главі держави вдалося зупинити корумповані схеми з ПДВ. Запровадження автоматичної системи повернення ПДВ усунуло корупційну складову в цій сфері", - додав він.

І.Артюшенко зазначив, що президентські закони не лише забезпечують подолання наслідків корупції, а й прибирають підґрунтя для корупційних дій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА