17:37 07.06.2018

ВР ратифікувала угоду з Францією про закупівлю французьких вертольотів для МВС

2 хв читати

Верховна Рада ратифікувала угоду між урядами України та Франції щодо офіційної підтримки у створенні єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту в Україні.

За відповідний законопроект №0189 на вечірньому засіданні парламенту в четвер проголосували 227 народних депутатів.

Як повідомлялося, 23 березня 2018 року міністр внутрішніх справ України А.Аваков та міністр Європи і закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан (Jean-Yves Le Drian) підписали угоду, що передбачає закупівлю 55 вертольотів Airbus Helicopters для потреб МВС України.

"З міністром МЗС Франції Ле Дріаном підписали угоду про закупівлю 55 сучасних вертольотів Airbus Helicopters. Разом із нашими Mі-8 Airbus Helicopters - у рамках сучасного сервісу мобільної вертолітної служби будуть виконувати завдання Нацполіції, ДСНС, прикордонслужби та Нацгвардії", - написав А.Аваков у своєму мікроблозі у Twitter.

Як повідомила прес-служба МВС, Україна розраховує отримати перші вертольоти - трьох моделей Н145, Н125 і Н225 - вже цього року. Вертольоти французького виробництва допомагатимуть нести службу Держслужбі з надзвичайних ситуацій, Національній гвардії, Національній поліції та Державній прикордонній службі України.

Основними завданнями вертолітних підрозділів МВС будуть: порятунок і громадський порядок, кримінальні розслідування, антитерористичні та спеціальні місії, охорона державного кордону і безпека на дорогах.

"Це найбільший проект між Україною та Францією. Це дуже великий структурний проект усередині України, за який ми взялися за підтримки президента Петра Порошенка та прем'єр-міністра Володимира Гройсмана", - сказав А.Аваков.

Міністр внутрішніх справ України зазначив, що сума угоди між Францією та Україною становить EUR551 млн. Ці кошти Україна отримає через спеціальне запозичення під 4,25% річних від Державного казначейства Франції та консорціуму французьких банків.

Міністр наголосив, що нові вертольоти допоможуть вирішити питання санітарної авіації, здійснюватимуть евакуацію людей у горах, під час пожеж і повеней. Крім того, спеціальні 10-тонні вертольоти залучатимуть до гасіння пожеж.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА