19:34 07.06.2018

СБУ знайшла у банківській скриньці Вишинського трудовий договір із МІА "Россия Сегодня", пістолет "Браунінг" і понад $200 тис.

1 хв читати
СБУ знайшла у банківській скриньці Вишинського трудовий договір із МІА "Россия Сегодня", пістолет "Браунінг" і понад $200 тис.

Співробітники Служби безпеки України під час санкціонованого судом обшуку банківської скриньки підозрюваного в державній зраді та заарештованого головного редактора "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського виявили договір із російським пропагандистським ЗМІ, схожий на пістолет предмет та понад $200 тис готівкою.

"Під час досудового слідства в кримінальному провадженні стосовно керівника так званого "РИА Новости Украина" під час санкціонованого обшуку правоохоронці виявили у банківській скриньці Вишинського понад $200 тисяч, предмет, зовні схожий на пістолет "Браунінг 1906", та прямий трудовий договір між фігурантом справи та МІА "Россия Сегодня" на керівництво представництвом на території України", - повідомляє в четвер увечері прес-центрі СБ України.

Як повідомлялося, 15 травня 2018 року К.Вишинського затримали в Києві. Йому оголосили про підозру в кримінальному провадженні, відкритому за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. 16 травня його привезли до Херсона для обрання запобіжного заходу. 17 травня Херсонський міськсуд обрав К.Вишинському запобіжний захід у вигляді арешту до 13 липня.

21 травня захист подав до Апеляційного суду Херсонської області апеляційну скаргу на арешт К.Вишинського. 1 червня суд відмовив стороні захисту в зміні запобіжного заходу.

Стаття 111 Кримінального кодексу України (держзрада), яку ставлять у провину К.Вишинському, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 10 до 15 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА